26. dubna 2016 • 14:29

Přijde Mrázek o konkurenci? Výměna by mi nevadila, říká Howard

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Závěr sezony potvrdil prozíravost detroitského vedení. Petr Mrázek sice v průběhu roku získal pozici jedničky, Jimmy Howard ale tým podržel během slabých chvil českého gólmana na konci základní části a dostal mužstvo do play off. Přetlak v brankovišti se ale možná brzy vyřeší a řešení ohledně nejasností v kleci nabízí americký brankář.



Celý rok to bylo téma, které muselo oběma mužům s maskou už asi lézt na nervy. Kdo je vlastně jednička? Jak spolu vychází? Kdo bude chytat další zápas? A proč vlastně? A pořád dokola...

Ročník začínal a oba gólmani se celkem pravidelně střídali. Jenže pak se Petr Mrázek dostal do takové formy, že kouč Jeff Blashill z něj byl "nucen" udělat jedničku, takhle mladík zářil. V tu chvíli se začalo spekulovat o tom, kolik času Howardovi v červenobílém dresu zbývá. K jeho odchodu by asi došlo už dříve, jenže délka a hodnota smlouvy (Howard bude do roku 2019 brát 5,2 milionu dolarů ročně) jsou problémem.

"Výměna by mi nevadila," řekl pro Detroit Free Press dvaatřicetiletý gólman. Americký reprezentant moc dobře chápe situaci, ví, že Red Wings musí v létě jeho brankářského konkurenta podepsat a že Mrázek je pro tým gólmanem budoucnosti. Proto poprvé připustil možnost svého odchodu z jediného klubu, za který kdy v NHL chytal.

"Bylo by to samozřejmě zklamání, mám tu plno skvělých přátel, ale to je zkrátka byznys. Občas si prostě musíte sbalit a odejít," řekl gólman.

První možností k možnému odchodu bude pravpděpodobně červnový draft, během kterého manažeři hojně obchodují nejen s prospekty, ale také s hráči. Zájem o šikovného gólmana bude určitě například v Calgary. "Stále nad tím přemýšlím, uvidíme, co se bude dít," nepopřel možnost odchodu generální manažer Ken Holland.

Důležité samozřejmě také bude to, jak dopadne vyjednávání o smlouvě s Mrázkem. Názory klubu a agenta se běžně rozchází... Každopádně Howardův odchod rozhodně není nutností a je možné, že v týmu i pro další ročník zůstane.

"Mít dva kvalitní gólmany je samozřejmě skvělé, ale možná to bude pro celý klub takhle lepší," vysvětlil Holland.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud