29. dubna 2016 • 10:40

Oshie čtyři minuty trnul, dcera kopala do Tučňáků. Hrozné nervy, přiznal

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sidney Crosby v tabulce pravdy tři záporné body, Alexandr Ovečkin jedna asistence. První epizodu Hvězdných válek, jak je roky souboj Pittsburghu s Washingtonem podle obou generálů nazýván, uzurpoval řadový voják. T.J. Oshie, autor hattricku. Třetí a vítězný gól amerického útočníka v prvním zápase druhého kola play off musel dlouhé okamžiky přezkoumávat videorozhodčí.



"No goal! Tohle nebyl gól," kroutil vehementně hlavou šéf střídačky Pittsburghu Mike Sullivan. V naději byl celé čtyři minuty, pak hlavní rozhodčí Dan O‘Rourke ukázal na středový kruh. Hotovo, první bod má za výhru 4:3 v prodloužení Washington.

Situace před rozhodujícím se seběhla následovně. T.J. Oshie v desáté minutě prodloužení projel napříč útočným pásmem, obkroužil branku a zpoza ní zasunul puk za čáru. Gólman Penguins Matt Murray jej sice zastavil pravým betonem, jenže následně si kotouč srazil těsně za lajnu. Na led Verizon Center začaly dopadat čepice, Oshie vítěznou trefou zkompletoval hattrick.

VIDEO: Podívejte se na vítězný gól T.J. Oshieho z prodloužení

"Brankář udělal maximum. Rychle se přesunul a vlastně na mě vyzrál. Ale následně se puk šťastně odrazil od hokejky," glosoval před novináři svou trefu Oshie, který se stal třetím hráčem v historii Capitals, který dal v zápase play off tři góly. Předtím se to povedlo v roce 2010 Nicklasu Backströmovi a v roce 1990 Dino Ciccarellimu.

"Čekání pak bylo hrozně dlouhé, měl jsem hrozné nervy. Byl jsem si ale jistý, že jsem puk viděl celý za čárou, tak jsem zvedl ruce, podíval se na rozhodčího a ten také ukazoval, že to byl gól. To mě uklidnilo," dodal spokojeně americký snajpr, který byl vyměněn do hlavního města USA ze St. Louis. Jedním z důvodů byla i nespokojenost vedení s jeho výkony v nadstavbové části, kde Blues tři roky po sobě vypadli v prvním kole.

Ještě před startem utkání obletělo sociální sítě video, jak Oshieho dvouletá dcera Lyla kopne do srolovaného plakátu Penguins. Jak by chtěla tatínkovi naznačit, jak s Tučňáky v nočním zápase naložit.

Penguins brali porážku sportovně

"Tenhle zápas mohl dopadnout jakkoliv. Byla to vyrovnaná bitva. Myslím, že bylo několik dlouhých pasáží, kdy jsme byli lepší. Ale nepotvrdili jsme to dalšími góly," říkal novinářům trenér Pittsburghu Mike Sullivan. K situaci ohledně vítězného gólu měl samozřejmě také co říci.

"Nevím, ještě jsem neviděl všechny záběry. Rozhodčí zřejmě našli nějaký, kde je vidět puk za čárou, bylo to nesmírně těsné. Teď už se musíme začít připravovat na další duel a tohle hodit za hlavu."

Podobně smířlivě mluvil i kapitán Sidney Crosby. "Odehráli jsme povedený zápas. Začátek jsme měli trošku pomalejší, ale pak jsme se rozjeli a byla to rychlá bitva nahoru dolů. Příště budeme ještě lepší," dodal autor jediné střely na branku.

Druhý zápas se bude hrát v sobotu znovu ve Washingtonu.

VIDEO: Podívejte se na sestřih zápasu Washingtonu s Pittsburghem

První zápas série 2. kola Stanley Cupu mezi Washingtonem a Pittsburghem rozhodl objetím branky T.J. Oshie
První zápas série 2. kola Stanley Cupu mezi Washingtonem a Pittsburghem rozhodl objetím branky T.J. Oshie

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud