29. dubna 2016 • 14:25

V NHL fackovala hokejka zaseklá v helmě. Úsměvy odválo zákeřné koleno

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Úsměvný i nebezpečný moment viděli diváci ve Verizon Center při prvním zápase 2. kola Stanley Cupu, který Washington vyhrál 4:3 v prodloužení. Koutky fandů Capitals zacukali s končící druhou třetinou, kdy se hokejka útočníka Pittsburghu Krise Letanga zasekla v helmě Jay Beaglea, který s ní odjel na střídačku. Soudná část publika odsoudila ošklivý zákrok Toma Wilsona ze třetí periody.



Popořadě. Dvě minuty před koncem druhé třetiny za stavu 2:2 po strkanici v rohu vybruslil z nebezpečné zóny u mantinelu kanadský útočník Jay Beagle. Pod hledím helmy měl zajímavý doplněk, hokejku útočníka soupeře Krise Letanga. Ať s ní cloumal jakkoliv, vyprostit se mu ji nepodařilo, a tak raději zamířil na střídačku.

"Když přijel, vypadal, jako by si chystal kostým na Halloween," usmál se na tiskové konferenci po zápase, který Washington urval 4:3 v prodloužení zásluhou hattricku T.J. Oshieho, trenér Capitals Barry Trotz.

VIDEO: Podívejte se na komický souboj Beaglea a Letanga

V zápětí ale šéf střídačky nejlepšího týmu základní části NHL zvážněl, v příštích zápasech možná přijde o útočníka Toma Wilsona, který zkraje třetí třetiny sestřelil koleno nováčka Conora Shearyho. Zákrok bude přezkoumávat disciplinární komise soutěže.

Rozhodčí za likvidační faul nevylučovali, otřesený spoluhráč českého útočníka Dominika Simona z farmy ve Wilkes-Barre Scranton musel vynechat několik střídání. V zápase ale pokračoval a dostal se na konečný ice time 18.42 minut.

"Tohle musí vedení NHl potrestat, věřím jim, že situaci přezkoumají a vynesou správný verdikt," byl přesvědčen trenér Pittsburghu Mike Sullivan, který od hlavních rozhodčích Dana O'Rourkea a Chrise Leeho vysvětlení, proč neudělili dvě minuty, nedostal.

VIDEO: Podívejte se na likvidační zákrok Toma Wilsona na Conora Shearyho


Dál ale Sullivan situaci komentovat nechtěl. "Nejsem znepokojený, my bude dál hrát hokej a stejně tak snad budou rozhodčí pískat, co vidí."

Jeho protějšek Trotz situaci nekomentoval. "Neviděl jsem to, byl jsem zády, těžko k tomu můžu něco říci." Druhý zápas je na programu v noci ze soboty na neděli opět ve Washingtonu.

Hokejisté Washingtonu porazili v úvodním utkání 2. kola play off NHL Pittsburgh 4:3 v prodloužení a ujali se vedení v sérii 1:0
Hokejisté Washingtonu porazili v úvodním utkání 2. kola play off NHL Pittsburgh 4:3 v prodloužení a ujali se vedení v sérii 1:0

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud