5. května 2016 • 06:41

Pittsburgh udeřil v prodloužení, Washington jen krůček od vyřazení

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Pittsburghu porazili ve 2. kole play off NHL Washington 3:2 v prodloužení, v sérii vedou 3:1 na zápasy a od postupu do finále Východní konference je dělí jediná výhra. Vyrovnaný duel rozhodl Patric Hörnqvist v čase 62:34.



"Proto se gólu v prodloužení říká náhlá smrt. Člověk se tak cítí," prohlásil trenér Washingtonu Barry Trotz. "Musíme s tím žít. Náš tým si ale v průběhu celé sezony prošel spousty těžkými situacemi a zvládl je. Věřím, že to dokážeme i nyní," dodal kouč, s nímž souhlasil i jeho svěřenec Alexandr Ovečkin.

"Loni jsme vedli v sérii 3:1 a ještě byli vyřazeni, takže víme, jaké to je a že to jde. Musíme tuhle zkušenost využít v náš prospěch. Hlavně je ale důležité, abychom hráli svou hru," doplnil ruský útočník. Navíc není to tak dávno, kdy i Pittsburgh přišel o vedení 3:1 na zápasy. Stalo se tak před dvěma lety proti Rangers.

Úvodní gól padl už ve třetí minutě, v níž útočník Washingtonu Jay Beagle z velmi ostrého úhlu našel skulinku nad ramenem brankáře Matta Murrayho. Na druhé straně Pittsburgh jakoby našel recept na Bradena Holtbyho, jednoho z kandidátů na zisk Vezinovy trojefe pro nejlepšího gólmana sezony. Všechny tři branky mu domácí vstřelili mezi betony.

VIDEO: Sestřih utkání Pittsburgh - Washington

I když vyrovnávací trefa na 1:1 v polovině první třetiny byla z kategorie šťastných. Pokus Trevora Daleyho se odrazil od bránícího Karla Alznera, a přestože svým blokem puk zpomalil, tak Holtby nedokázal na změnu směru dráhy kotouče reagovat a prošel mu pod chrániči. U této branky si první bod v sérii připsal Sidney Crosby, který během utkání po sekání Alexandra Ovečkina zamířil rozezlený na chvíli i na ošetřovnu.

Na začátku prostřední části otočil skóre ze sólového úniku Matt Cullen. Washington odpověděl v závěru druhé třetiny pěknou trefou Johna Carlsona a od té chvíle se na další branku čekalo až do třetí minuty v prodloužení. V ní se od obránce hostí Mikea Webera odrazila střela přímo na hůl Hörnqvista, který ranou z pravého kruhu ukončil zápas a dostal lídra základní části na pokraj vyřazení.

"Výborně brání a o tom jsou zápasy play off. Je méně gólových šancí. Ale když se do nich dostaneme, umíme je proměnit. To je jeden z důvodů, proč vyhráváme. V prodloužení je pak každá střela nebezpečná, je potřeba vše tlačit na branku," uvedl Hörnqvist, který je právě známý tím, že v předbrankovém prostoru svádí mnoho soubojů. Odměnou mu je, že v letošním play off vstřelil už pět gólů.

Puk do brány nedostal, sebe tam Carl Hagelin ale importoval
Puk do brány nedostal, sebe tam Carl Hagelin ale importoval

Výsledek:

Východní konference:

Pittsburgh - Washington 3:2 v prodl. (1:1, 1:1, 0:0 - 1:0)
Branky: 10. Daley, 24. Cullen, 63. Hörnqvist - 3. Beagle, 37. Carlson. Střely na branku: 33:36. Diváci: 18.614. Hvězdy zápasu: 1. Hörnqvist, 2. Cullen (oba Pittsburgh), 3. Carlson (Washington). Stav série: 3:1.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud