6. května 2016 • 10:14

Hertl mohl být hrdinou. Rinne ale v druhém prodloužení zazářil

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejdelší zápas sezony viděli dnes v Nashvillu. Domácí Predators porazili San Jose 3:2 ve třetím prodloužení, když v čase 111:12 rozhodl z dorážky pětatřicetiletý útočník Mike Fisher. Hotovo už ale mohlo být mnohokrát předtím a své velké šance měl i Tomáš Hertl. Tu největší ve druhém nastavení, když stál tváří v tvář brankáři Pekkovi Rinnemu. Vyhrál ten zkušenější.



Podobné zápasy jasně ukazují kouzlo bojů o Stanley Cup. Rozhodují maličkosti a nikdo nechce prohrát. Už vůbec ne v situaci, kdy utkání pokračuje a protahuje se o dlouhé minuty. Nebo třetiny. Síly, které hráčům zmizí, jsou s prohrou po základní hrací době mnohonásobně vyšší, proto se nikdo neopováží riskovat. Proto rozhodují skryté střely od modré čáry, teče či vydřené dorážky.

Hertl mohl být během druhého prodloužení výjimkou. Mistr přesných nahrávek Joe Thornton na sebe natáhl soupeře a český útočník byl rázem sám mezi kruhy. Bylo to kdo s koho. Hertl vs Rinne. České ruce, proti finskému klidu. A ten nakonec zvítězil, Hertl tváří v tvář napálil puk do vyrážečky vysokého brankáře.

 

V šatně po zápase patřil tedy k těm nejvíce zklamaným, kouč Peter DeBoer na něj spoléhal a na ledě ho nechal 34 minut a 6 vteřin. Jen kapitán Joe Pavelski strávil z forvardů Sharks více času na ledě.

"Musíme se teď vrátit domů, odpočinout si a hrát zase svou hru," vykládal vyčerpaný Hertl po utkání, které v zámoří skončilo až po jedné hodině ranní.

Ještě blíže ke gólu měl ale právě americký ostrostřelec Pavelski, jenže rozhodčí mu v 68. minutě zkazili radost. Puk do sítě totiž jedenatřicetiletý hokejista dopravil, ale jeho střet s finským gólmanem se neslučoval s hokejovými pravidly. Nebo?

"Vysvětlení bylo takové, že dokud se Joe nedotkl hokejkou puku, všechno bylo v pořádku a šlo by prý o normální gól," divil se pro NHL.com DeBoer.

VIDEO: Pavelskiho neuznaný gól

Takže nakonec musel duel utnout nejzkušenější muž na domácí soupisce. Houževnatý útočník Mike Fisher má v pětatřiceti letech na svém kontě 1016 utkání v NHL a v lize je od roku 1999. Gól v prodloužení vstřelil v play off poprvé od roku 2004 a jeho trefa se zařadila na 28. místo mezi nejdelšími zápasy historie ligy. V dějinách Nashvillu šlo o zápas vůbec nejdelší.

"Dobře to zahrál (Mattias) Ekholm, jehož střela prošla přes bránící hráče. Já už jsem to měl jednoduché," uvedl Fisher ke svému druhému gólu v zápase. Vyzdvihl i výkon brankáře Rinneho, který si připsal 44 zákroků. "Celý zápas byl neuvěřitelný," dodal.

No a série je srovnaná, zápas číslo pět je na programu v noci ze soboty na neděli.

VIDEO: Sestřih utkání Nashville - San Jose

MATCH OVERVIEW LEGACY
6. 5. • 03:10
Nashville Predators
Nashville Predators
4:3
ONLINE
6. května
03:10
San Jose Sharks
San Jose Sharks
Góly

Domácí: 00:41. Wilson, 09:50. Fisher, 55:39. Neal, 111:12. Fisher

Hosté: 03:08. Burns, 34:09. Donskoi, 46:48. Burns

Sestavy

Domácí: Rinne (Hutton) – Josi, Weber, Ekholm, Ellis, Jackman, Bitetto – Forsberg, Johansenn, Smith – Wilson, Fisher, Neal – Aberg, Järnkrök, Arvidsson – Salomäki, Gaustad, Sissons

Hosté: Jones (Reimer) – Martin, Burns, Vlasic, Justin Braun, Dillon, Polák – Hertl, Thornton, Pavelski – Marleau, Couture, Ward – Nieto, Tierney, Karlsson – Donskoi, Spaling, Wingels

Rozhodčí

Dwyer, Furlatt – Racicot, Amell

Stadion

Bridgestone Arena, Nashville

Návštěva

17 188 diváků

Hokejisté Nashvillu oslavují gól
Hokejisté Nashvillu oslavují gól

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud