Zdeněk Janda
6. května 2016 • 15:12

Špaček o Jágrovi: Smlouvu si zaslouží, Florida si vyřešila první útok

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čekal, že k podpisu brzo dojde. „Takže nejsem překvapený. Jarda si takový kontrakt zaslouží,“ reagoval na novou smlouvu Jágra s Floridou někdejší obránce Jaroslav Špaček, současný asistent u reprezentace. „Kontrakt je přiměřený, Jarda podával skvělé výkony celou sezonu. Je jedno, kolik je mu let,“ tvrdí o 44leté nestárnoucí legendě jeho spoluhráč z Nagana.



Podle Špačka bylo jenom otázku času, kdy se obě strany domluví na pokračování spolupráce. „Vedení Panthers to chce postavit kolem něj, teď vědí, že mají po kupě celou první lajnu. Huberdeau i Barkov taky zůstávají, což je pro klub super. Jarda táhl celý tým, ale pomohl i těmto dvěma klukům, když jim to nešlo. Tak je zvedl,“ reaguje někdejší bek, jenž s  Jágrem odehrál i zlatou olympiádu v Naganu.

A co to znamená směrem ke Světovému poháru? Existuje větší naděje, že by se Jágr, jenž už má vyřešenou nejbližší budoucnost, nechal přemluvit k účasti na prestižním turnaji?

„Je jasné, že o něj stojíme. Uvidíme. Má teď dost času na odpočinek i regeneraci. Jarda dobře ví, jak se má připravit. Jarda teď odpočívá a užívá, co jsme viděli v médiích,“ pousmál se Špaček a připomněl fotku s přítelkyní Veronikou, kterou Jágr zveřejnil na svém Facebooku.

Právě i vztah s přítelkyní Veronikou Kopřivovou mu podle Špačka pomáhá. „Když jsem ho během inspekční cesty viděl po zápase, byla tam i jeho slečna. A z Jardy vyzařovala pozitivní energie, byl silnej, cítil se v pohodě. Věřil si. Vztah mu pomáhá, určitě nechce být sám. Takže je to pozitivum,“ všiml si jeho dlouholetý reprezentační parťák.

OBSÁHLÝ ROZHOVOR S JAROSLAVEM ŠPAČKEM NAJDETE V ZÍTŘEJŠÍM VYDÁNÍ DENÍKU SPORT

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud