9. května 2016 • 14:03

Palát je s Tampou znovu mezi čtyřkou nejlepších. Bude to boj, burcuje

Autor: mto, Nový čas
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Druhým rokem za sebou jsou mezi nejlepší čtveřicí a letos to dokonce hráči Tampy Bay zvládli jako úplně první. Lightning v noci na dnešek vyřídili New York Islanders 4:0, celou sérii ovládli v poměru 4:1 a teď jim jen zbývá čekat na jméno soupeře, se kterým se utkají o finálové boje. A znovu po roce u toho budou také univerzální útočník Ondřej Palát a vysoký bek Andrej Šustr.



Prohrát ve finále Stanley Cupu není nic příjemného. Dva měsíce drsného boje se na těle podepíší, šrámy a zlomeniny najednou bolí dvakrát tolik, když hráč vidí, jak blízko byl sladkému konci a přesto odchází s prázdnou.

V Tampě jsou ale zdá se spíš zdravě vyhecovaní. Týmu chybí kvůli zraněním klíčoví hráči Steven Stamkos a Anton Stralman, hrát nemůže ani poctivec J.T. Brown, ale Lightning jsou přesto znovu ve finále konference. "Nebylo to tak hladké, každý zápas byl pořádný boj," řekl po výhře 4:1 na zápasy proti Islanders forvard Ondřej Palát .

Hlavní tváří postupů přes Detroit a Islanders byl dvoumetrový americký brankář Ben Bishop. Ve včerejším utkání udržel čisté konto a z deseti bitev v play off jich letos vyhrál osm. Za svá záda pustil pouhých osmnáct puků z dvěstěosmaosmdesáti střel a drží si výtečný průměr 1,89 branky na zápas.

"Bish byl vynikající každý den, on je klíč k našemu úspěchu," má jasno i Palát, který zatím k tažení Lightning přispěl dvěma góly a stejným počtem nahrávek.

VIDEO: Sestřih utkání Tampa Bay - NY Islanders

Příštím soupeřem bude tým z kategorie supersilných. Tampa vyzve buď jasného suveréna základní části z Washingtonu, nebo ofenzivní esa z Pittsburghu. K postupu má zatím díky vedení 3:2 v sérii blíže druhý jmenovaný, nicméně oba týmy jsou jasnými aspiranty na konečnou výhru a přejít přes ně bude složité. I když s nimi Tampa má pozitivní bilanci.

"To se moc počítat nedá, jde o základní část, to je jiná soutěž než play off," přibližuje Palát. "Uvidíme, kdo to bude, ale všichni očekáváme pořádný boj," sdělil.

Vítězi Stanley Cupu z roku 2004 by hodně pomohlo, kdyby se do sestavy mohli vrátit někteří ze zraněných. Nejblíže je údajně zatím švédský bek Stralman, který už bruslí s týmem a v příštích dnech by možná mohl být k dispozici. A jak je to s ostatními?

"Nikdo není 100% ale je super, že dostaneme extra den volna, takže máme čas odpočívat," řekl Palát.

MATCH OVERVIEW LEGACY
8. 5. • 21:15
Tampa Bay Lightning
Tampa Bay Lightning
4:0
ONLINE
8. května
21:15
New York Islanders
New York Islanders
Góly

Domácí: 13:49. Hedman, 18:41. Boyle, 24:22. Hedman, 44:40. Kučerov

Hosté:

Sestavy

Domácí: Bishop (Vasilevskij) – Carle, Hedman, Šustr, Garrison, Coburn, Koekkoek, Witkowski – Kučerov, Johnson, Palát (A) – Drouin, Filppula, Killorn – Callahan (A), Boyle (A), Paquette – Marchessault, Namestnikov. Trenér: Jon Cooper.

Hosté: Greiss (Berube) – Hamonic, Leddy, Boychuk, de Haan, Pulock, Hickey – Okposo (A), Tavares (C), Nielsen (A) – Bailey, Nelson, Kuljomin – Strome, Quine, Prince – Clutterbuck, Cizikas, Martin. Trenér: Jack Capuano.

Rozhodčí

Lee, O'Rourke – Miller, Cormier

Stadion

Amalie Arena, Tampa

Návštěva

19092 diváků

Ondřej Palát před brankou Islanders
Ondřej Palát před brankou Islanders

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud