17. května 2016 • 06:52

Crosby hrdinou druhého utkání, proti Tampě rozhodl v prodloužení

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Pittsburghu porazili v druhém utkání semifinále play off NHL Tampu Bay 3:2 v prodloužení a srovnali stav série na 1:1.Hokejisté Pittsburghu porazili v druhém utkání semifinále play off NHL Tampu Bay 3:2 v prodloužení a srovnali stav série na 1:1. Tučňáci v utkání ztratili dvoubrankový náskok, o jejich výhře nakonec rozhodl po 40 sekundách nastaveného času kapitán Sidney Crosby.



Pittsburgh, který první zápas na domácím ledě prohrál 1:3, se v úvodní desetiminutovce dostal do vedení 2:0. Tampa ale dokázala dvěma góly ještě před přestávkou srovnat na 2:2. Penguins měli od začátku střeleckou převahu a přestříleli soupeře v poměru 41:21, další dvě třetiny ale žádný gól nepadl.

Až v první minutě prodloužení se domácí dostali do rychlého přečíslení, Bryan Prust postrčil puk Crosbymu a ten přesnou ranou nad vyrážečku brankáře Andreje Vasiljevského rozhodl. Osmadvacetiletý lídr Penguins skóroval poprvé po osmi zápasech a připsal si čtvrtý gól v letošním play off.

"Ať už jsem se v posledních utkáních střelecky trápil nebo ne, je to skvělý pocit. Myslím, že jsme si to dnes zasloužili," řekl Crosby.

Andrej Vasilevskij vytáhl parádní zákrok proti Crosbymu
Andrej Vasilevskij vytáhl parádní zákrok proti Crosbymu

"Myslím, že celou třetí třetinu jsme byli jasně lepší. Dostali jsme je pod tlak a na začátku prodloužení jsme to konečně dokázali využít," poznamenal útočník Pittsburghu Patric Hörnqvist. Třetí třetinu vyhráli Tučňáci na střely 19:6 a prodloužení 3:0.

Smolný zápas odehráli v dresu Lightning Ondřej Palát a Andrej Šustr. První jmenovaný při úvodním gólu Pittsburghu v 5. minutě nedokázal odpálit puk před brankou do bezpečí a Matt Cullen otevřel skóre. O pět minut později se zase střela Nicka Bonina odrazila o Šustrovy brusle k Philu Kesselovi a ten pohodlně zvýšil na 2:0.

"Nepodali jsme dnes nejlepší výkon," přiznal útočník Tampy Tyler Johnson. "Soupeř se dostal do několika rychlých brejků a využil je. Pittsburgh má hbitý tým a my jim až příliš často odevzdávali puk. Tohle musíme zlepšit."

VIDEO: Vítězný Crosbyho gól

Výsledek:

Pittsburgh - Tampa Bay 3:2 v prodl. (2:2, 0:0, 0:0 - 1:0)
Branky: 5. Cullen, 10. Kessel, 61. Crosby - 17. Stralman, 20. Drouin. Střely na branku: 41:21. Diváci: 18.534. Hvězdy zápasu: 1. Crosby, 2. Letang (oba Pittsburgh), 3. Drouin (Tampa). Stav série: 1:1.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud