18. května 2016 • 06:37

Je srovnáno! San Jose nedalo domácím šanci a smetlo St. Louis 4:0

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté San Jose zvítězili ve druhém finálovém utkání Západní konference NHL na ledě St. Louis 4:0 a vyrovnali stav série na 1:1. Dvakrát se v přesilové hře trefil obránce Brent Burns a gólman Matt Jones, který si po předchozím utkání vyčítal rozhodující gól, zneškodnil 26 střel a připsal si druhou nulu v letošním play off.



"Samozřejmě mě mrzelo, jakou brankou jsme minule prohráli. Myslím si, že jsem ale jinak chytal dobře a nebylo potřeba nic měnit. A dnes to vyšlo," radoval se Jones, který je poprvé v bojích o Stanleyův pohár brankářskou jedničkou. I podle slov spoluhráčů si počíná jako mazák. "Je skvělý, klidný. S ním v zádech nepanikaříme. Je neobvyklé takhle mluvit o brankáři, který nemá s play off moc zkušeností," prohlásil obránce Marc-Edouard Vlasic.

Skóre otevřel už ve třetí minutě ranou z mezikruží Tommy Wingels. Vedení San Jose zvýšil v prostřední třetině Burns, který stejně jako při gólu na 3:0 překonal brankáře Briana Elliotta střelou z první z levého kruhu. Početní výhody byly v utkání jedním z rozdílových faktorů, neboť St. Louis nevyužilo žádnou z šesti možností. Výsledek pečetil gólem do prázdné branky Dainius Zubrus.

VIDEO: Sestřih utkání St.Louis - San Jose

"Je naší velkou zbraní. Umí dostat puk na branku z každého úhlu a z každého místa. Vždy najde způsob, jak vystřelit. A pokud je v ideální pozici, zpravidla to končí gólem. Má nejlepší střelu, jakou jsem viděl," chválil trenér San Jose Peter DeBoer Burnse, který dal v základní části 27 branek a je kandidátem na zisk trofeje pro nejlepšího obránce soutěže.

"Vždycky si křičím o puk. Dokonce i v situacích, kdy nejsem volný. A neumím přihrávat, tak střílím," uvedl Burns, který dal dvě branky v jednom utkání během letošní vyřazovací části podruhé. To se během jednoho play off před ním povedlo jen deseti obráncům, naposledy Robu Blakeovi v roce 2002.

Tomáš Hertl , který dal v minulém duelu jediný gól San Jose při porážce 1:2, se tentokrát neprosadil. Jeho spoluhráč Roman Polák si připsal jeden kladný bod za účast na ledě při vstřelené brance. Na druhé straně se opět do základní sestavy St. Louis nevešel Dmitrij Jaškin.

Martin Jones si připsal svou druhou nulu v play off
Martin Jones si připsal svou druhou nulu v play off

Série pokračuje ve čtvrtek v San Jose a v týmu St. Louis jsou rádi, že je po jejich domácích utkáních stav 1:1. "Oni hráli výborně, zatímco my jsme byli průměrní. Stav 1:1 bereme," uvedl trenér Blues Ken Hitchock. "Nehráli jsme dobře, ale musíme dnešní zápas hodit za hlavu jako ostatně každý jiný. V tom jsme dobří. Teď se musíme soustředit jen na příští zápas, musíme se v něm vrátit k naší hře. Pokud to dokážeme, budeme spokojeni i s výsledkem," řekl kapitán David Backes.

Výsledek:

St. Louis - San Jose 0:4 (0:1, 0:1, 0:2)
Branky: 28. a 52. Burns, 3. Wingels, 60. Zubrus. Střely na branku: 26:24. Diváci: 19.596. Hvězdy zápasu: 1. Burns, 2. Jones, 3. Couture (všichni San Jose). Stav série: 1:1.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud