18. května 2016 • 19:10

Zlobivé dítě do NHL! Réway podepsal tříletou smlouvu s Montrealem

Autor: mah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jednadvacetiletý slovenský útočník Martin Réway podepsal tříletou smlouvu s Montrealem Canadiens. Nejslavnější hokejový klub světa vlastnil na Réwaye vyjednavací práva poté, co jej před třemi lety vybral ve čtvrtém kole draftu NHL. "Martin má obrovský ofenzivní potenciál. Jsme rádi, že se připojí k dalším talentovaným hráčům našeho týmu," uvedl generální manažer Montrealu Marc Bergevin.  



Réway odehrál dvě sezony v kanadské juniorské QMJHL. Poté se vrátil do Evropy, kde více než rok působil v pražské Spartě. Pražský klub opustil na začátku minulého ročníku po pouhých čtrnácti utkání a zamířil do Freiburgu, kde patřil k oporám švýcarského klubu.

Slovenský reprezentant nastoupil i na letošním mistrovství světa v Rusku. Turnaj, na kterém ho sledovali i skauti "Habs", mu však vůbec nevyšel a v sedmi utkáních si připsal pouze jednu gólovou asistenci.

I proto je trochu překvapením, že Canadiens podepsali tříletý kontrakt s útočníkem, jenž má velký ofenzivní potenciál, ale ve hře dozadu má řadu nedostatků. Navíc jeho vlastnosti a pracovní morálka je často zpochybňována.

V kanadském Montrealu však Réwayovi věří. "Může se z něj stát velmi dobrý útočník. Na letním kempu dostane prostor a bude na něm, jestli se prosadí do prvního mužstva," doplnil Bergevin.  

Canadiens v neprožili povedenou sezonu. Při zranění hvězdného brankáře Price se ročníkem doslova protrápili a nakonec skončili daleko před branami play off Stanley Cupu. Montrealu navíc poslední sezony chybí po kapitánu Maxu Paciorettym další rozený střelec. Může se jím stát slovenský rebel Réway?  

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud