22. května 2016 • 06:44

St. Louis nepustilo Sharks do trháku, k vyrovnání pomohl Jaškin

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český útočník Dmitrij Jaškin přihrál na jeden gól hokejistů St. Louis, kteří zvítězili ve čtvrtém semifinále play off NHL na ledě San Jose 6:3 a srovnali sérii na 2:2. Dvěma góly se na kanonádě Blues podíleli Kyle Brodziak a Troy Brouwer, brankář Jake Allen při svém premiérovém startu v letošních bojích o Stanley Cup zneškodnil 31 střel.



St. Louis v předchozích dvou zápasech neskórovalo, tentokrát ale donutilo gólmana Sharks Martina Jonese střídat. Jeho neprůstřelnost utnul po 154 minutách v sedmé minutě v přesilové hře Brouwer, když pak v polovině zápasu Brodziak po Jaškinově přihrávce zpoza branky zvýšil svým druhým gólem v utkání už na 4:0, poroučel se Jones na střídačku.

Naopak Allen, který poprvé v play off dostal přednost před Brianem Elliottem, v úvodních čtyřicet minutách z 18 střel ani jednou neinkasoval. Až ve třetí třetině, kterou Žraloci vyhráli 16:5 na střely, kapituloval třikrát, jenže hosté žádný obrat nepřipustili."

Přinesl přesně to, co jsme si představovali," řekl trenér Blues Ken Hitchcock na adresu Allena. "Potřebovali jsme něco změnit a vyšlo to. Měl jsem pocit, že s Elliottem jsme nechávali před brankou až příliš volného prostoru a Brian byl pod neustálou palbou. Dnes jsme u našeho brankoviště ukázali mnohem větší zaujetí a preciznost," uvedl Hitchcock.

První gól domácích vstřelil po 65 sekundách třetího dějství Joe Pavelski, o tři minuty později však zvýšil na 5:1 svým druhý zásahem v přesilové hře Brouwer. Za další tři minuty vydřeli Sharks druhý gól, když ale už pět minut před koncem zkusili hru bez brankáře, pojistil triumf trefou do prázdné branky obránce Alex Pietrangelo.

Kromě brankářů kouč Hitchcock změnil i složení prvních tří formací, pouze ta čtvrtá s Brodziakem, Jaškinem a Magnusem Pääjärvim zůstala oproti poslednímu zápasu stejná."

Věděli jsme, že do toho půjdou po hlavě a udělají všechno pro vítězství. Hlavní problém byl ale dnes v naší hře. Nebyli jsme dostatečně tvrdí a důrazní. V mnoha momentech jsme působili ospale," řekl střelec druhého gólu Sharks Chris Tierney. "Soupeř byl ve všem lepší, před brankou, v soubojích u mantinelu. Na začátku na nás vletěli a my se z toho nedokázali vzpamatovat."

Hokejisté Blues došli k jednoznačnému vítězství i bez kapitána Davida Backese, který druhou a třetí třetinu vynechal kvůli blíže nespecifikovanému zranění. Závěrečných 16 minut nehrál ani centr Robby Fabbri, podle Hitchcocka ale budou oba připraveni nastoupit v pondělním pátém duelu.

VIDEO: Sestřih utkání San Jose - St.Louis

S touhle ránou nováčka Fabbriho si brankář Martin Jones poradil
S touhle ránou nováčka Fabbriho si brankář Martin Jones poradil

Výsledek:

San Jose - St. Louis 3:6 (0:2, 0:2, 3:2)
Branky: 42. Pavelski, 47. Tierney, 57. Karlsson - 7. a 44. Brouwer, 27. a 31. Brodziak (na druhou Jaškin), 11. Lehterä, 56. Pietrangelo. Střely na branku: 34:27. Diváci: 17.562. Hvězdy zápasu: 1. Brodziak, 2. Brouwer (oba St. Louis), 3. Tierney (San Jose). Stav série: 2:2.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud