24. května 2016 • 06:37

Hertl nahrál na vítězný gól, San Jose je jednu výhru od finále

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový útočník Tomáš Hertl ze San Jose pomohl jednou nahrávkou k výhře v důležitém pátem utkání proti St.Louis a Sharks mohou slavit výhru 6:3. Stav série tak je v tuto chvíli 3:2 v jejich prospěch a o historicky prvním postupu do finále Stanley Cupu v dějinách klubu se může rozhodnout už v noci na čtvrtek.



Blues v zápase vedli 2:1 a 3:2, jenže pak se zase ukázalo, jak je pro San Jose nepostradatelný kapitán Joe Pavelski. Minutu a půl před koncem druhé třetiny vyrovnal v přesilové hře na 3:3 a hned po šestnácti sekundách třetího dějství svým dvanáctým gólem v letošním play off dostal hosty do vedení 4:3.

Stalo se tak poté, co Hertl přihrál z rohu útočného pásma na modrou čáru a Pavelski před brankou tečoval střelu obránce Brenta Burnse. Další dva góly pak hosté přidali v poslední minutě při power play do prázdné branky.

VIDEO: Sestřih utkání St.Louis - San Jose

"Není to náhoda. Tyhle teče on prostě trénuje už roky. A výsledek je skoro vždycky stejný. Je radost ho sledovat," poznamenal k rozhodujícímu gólu útočník Joe Thornton, který Pavelskému v 39. minutě přihrál na vyrovnávací trefu. Pavelski vedle dvou vstřelených gólů zaznamenal i asistenci ve 4. minutě u úvodní branky večera a bodoval už v šesti duelech za sebou.

Hráče San Jose dělí jedno vítězství od premiérové účasti ve finále Stanley Cupu. Postup si mohou vybojovat ve středu na domácím ledě. "Všichni si opakujeme, že tam ještě nejsme," uvedl trenér Peter DeBoer. "Pořád musíme odvalit hodně těžký balvan. Moc dobře víme, s kým máme tu čest. Oni to ještě nevzdají."

Podobně se vyjádřil i Pavelski. "Během play off zažijete tolik emocí. Člověk se musí snažit, aby nebyl příliš nahoře, ale zároveň ani dole. Z porážek se chcete rychle zvednout, po výhrách zkoušíte jet dál na vlně," konstatoval lídr Žraloků. "Ale všechno je to o tom snažit se hrát svou hru a uplatňovat styl, který vám nejvíce vyhovuje. Když se nám to daří, v tu chvíli máme dobré vyhlídky na vítězství."

Hokejisté St. Louis se na pokraji vyřazení neocitli letos poprvé. V prvním i v druhém kole promarnili vedení 3:2 na zápasy a museli o bytí a nebytí bojovat v utkání číslo sedm. Dvakrát to zvládli. "Víme, co nás čeká. Zápas o všechno. Naštěstí jsme si už dokázali, že na to máme," řekl brankář Jake Allen. "Dnešní zápas už je za námi. Házíme ho za hlavu. Musíme letět do San Jose a vyhrát tam. Už se nám to povedlo, teď to musíme zopakovat," dodal kapitán David Backes.

Brent Burns odstavil hitem domácího Troye Brouwera
Brent Burns odstavil hitem domácího Troye Brouwera

Výsledek:

St. Louis - San Jose 3:6 (2:1, 1:2, 0:3)
Branky: 8. Schwartz, 16. Brouwer, 32. Fabbri - 25. a 60. Ward, 39. a 41. Pavelski (na druhou Hertl), 4. Vlasic, 60. Tierney. Střely na branku: 21:27. Diváci: 19.372. Hvězdy zápasu: 1. Pavelski (San Jose), 2. Fabbri (St. Louis), 3. Thornton (San Jose). Stav série: 2:3.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud