24. května 2016 • 07:33

Česká bitka! Polák zbušil kamaráda Jaškina. On ví, za co to bylo, řekl

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Cesta za hokejovým Stanley Cupem je náročná a lemují ji oběti, které by člověk nejspíš normálně nepřinesl. Obránce Roman Polák to v nočním utkání na ledě St.Louis (6:3) předvedl. Bek ve službách San Jose shodil rukavice se svým českým kamarádem z bývalého působiště Dmitrijem Jaškinem a mladému útočnikovi slušně naložil. To jsou emoce!



Několik let patřili do stejné organizace, vedle sebe hráli v ročníku 2013/14 a společně s útočníkem Vladimírem Sobotkou tvořili v týmu St.Louis Blues českou partu. Jenže je konec května, závěrečné boje v NHL finišují a když jde o celkové vítězství, veškeré přátelství jde stranou.

V půlce utkání to předvedl Polák, kterého naštval souboj s Jaškinem téměř za vlastní bránou. Do třiadvacetiletého útočníka ještě několikrát zezadu pořádně šťouchl, to aby ho varoval a když se křídelník domácích otočil, bez servítek se na něj vrhl.

Polák to bez rukavic umí, pro Jaškina se naopak jednalo o první bitku v NHL v kariéře. I v rychlém sledu událostí si moc dobře stihl všimnout, kdo proti němu stojí, a tak se především snažil zachytit Polákovy ruce a krýt si hlavu. Údery rozdávat nechtěl.

VIDEO: Bitka Poláka s Jaškinem

Obratem si ještě Jaškin vyslechl spršku slov od svého soka. A všechno dost možná slyšel také opodál stojící Tomáš Hertl , Polákův současný spoluhráč a bývalý Jaškinův parťák z pražské Slavie. Sám se asi divil, co se to na ledě děje.

Sudí nakonec celou situaci vyřešili celkem benevolentně pro hostující tým, Polák kromě rvačky vyfasoval navíc pouze dvě minuty za hrubost, přitom rozhodně mohl schytat ještě další dvě za to, že bitku inicioval.

"On ví, co udělal a já už o tom nechci mluvit. Rozhodně jsem na něj nevletěl jen tak pro nic za nic," řekl Polák po utkání pro SportsNet.

San Jose během oslabení inkasovalo, na 3:2 zvýšil mladík Robby Fabbri, ale to bylo z gólového hlediska pro domácí vše. Sharks otočili vývoj zápasu čtyřmi brankami a do Kalifornie se vrací s finálovým mečbolem.

VIDEO: Sestřih utkání St.Louis - San Jose

Brent Burns odstavil hitem domácího Troye Brouwera
Brent Burns odstavil hitem domácího Troye Brouwera

MATCH OVERVIEW LEGACY
24. 5. • 02:14
St. Louis Blues
St. Louis Blues
3:6
ONLINE
24. května
02:14
San Jose Sharks
San Jose Sharks
Góly

Domácí: 07:04. Schwartz, 15:08. Brouwer, 31:58. Fabbri

Hosté: 03:51. Vlasic, 24:37. Ward, 38:33. Pavelski, 40:16. Pavelski, 59:06. Tierney, 59:27. Ward

Sestavy

Domácí: Allen (Elliot) – Pietrangelo (A), Bouwmeester, Shattenkirk, Edmundson, Parayko, Gunnarsson – Tarasenko, Lehterä, Fabbri – Brouwer, Stastny, Steen (A) – Backes (C), Berglund, Schwartz – Jaškin, Brodziak, Pääjärvi

Hosté: Jones (Reimer) – Braun, Vlasic, Burns, Martin, Polák, Dilon – Pavelski (C), Thornton (A), Hertl – Donskoi, Coulture (A), Marleau – Ward, Tierney, Karlsson – Wingels, Spaling, Zubrus

Rozhodčí

Furlatt, Sutherland – Amell, Racicot

Stadion

Scottrade Center, St. Louis

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud