24. května 2016 • 10:38

POTVRZENO! Kempný míří do NHL. Po MS se na rok upsal Chicagu

Autor: mah, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový obránce Michal Kempný podepsal roční dvoucestnou smlouvu s Chicagem. O dohodě loňského vítěze Stanleyova poháru s českým reprezentantem informovala zámořská média, ČTK ji potvrdil hráčův zástupce Aleš Volek ze společnosti Alvo sports management.



Michal Kempný se nechal zlákat do NHL ChicagemFoto ČTK/AP
Kempný má za sebou hodně hektickou sezonu. Ještě před více než rokem hrál extraligu za brněnskou Kometu a domácí MS sledoval pouze z tribuny. Letos už byl klíčovou postavou reprezentace na šampionátu v Rusku. Všestraný obránce má navíc jistou nominaci na Světový pohár a díky skvělým výkonům si vysloužil kontrakt se slavným klubem Chicago Blackhawks. 

"Samozřejmě ale, že by mě to hodně lákalo. NHL byla vždycky mým snem snad to dobře dopadne," řekl Kempný ještě během turnaji v Rusku.

Teď se rodák z Hodonína dočkal! Podle informací ze zámoří český zadák podepsal roční kontrakt, který mu vynese 575 - 925 tisíc dolarů. Klub podle zámořských webů už s podmínkami kontraktu souhlasil. Oficiálně by mělo být vše potvrzené v nejbližších dnech.

O Kempného kvalitách se i nedávno vyjádřil manažer Blackhawks Stan Bowman. "Je to pohyblivý obránce. Dobrý v ofenzivě i defenzivě. Všestranost, dobré bruslení a vedení puku jsou jeho největší předností," pochválil českého beka syn slavného kouče.

Kempný by mohl v Chicagu při troše štěstí dostat prostor dokonce v prvních dvou obranných dvojicích. Po stálicích Duncanu Keithovi, Brentu Seabrookovi, Niklasu Hjalmarssonovi je v obraně Blackhawks velká mezera, kterou by mohl Kempný zacelit. Navíc ve slavné organizaci zřejmě nahradí jiného českého obránce Michala Rozsívala , jenž nejspíš ukončí kariéru.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud