24. května 2016 • 20:00

Sýkora, Chára i bratři. TOP 5 velkých bitek v NHL mezi kamarády

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
  • Rvačka Wilsona se Simmondsem z letošního play offRvačka Wilsona se Simmondsem z letošního play offFOTO: Profimedia

    Včerejší rvačka bývalých českých spoluhráčů v NHL Romana Poláka a Dmitrije Jaškina ukázala, že když přijde ta pravá chvíle a emoční hladina překročí snesitelnou křivku, možné je všechno. I bitka mezi kamarády či krajany. Server iSport.cz připravil pět rvanic, kde se na pár vteřin odhodila pouta přátelství a létaly pěsti.

  • Matthew Barnaby - Rob Ray

    Dva nejlepší kamarádi, kteří spolu odehráli mnoho sezon v Buffalu, na cestách spolu bydleli na pokoji a po kariéře si otevřeli malou firmu. Jenže když Barnabyho, chlapíka, který by k reakci vyprovokoval i sochu, vyměnili do Pittsburghu, jejich rvačky plné nepublikovatelných výrazů, byly běžné.

    "Bít se s kamarádem? Je to zvláštní, ale uvědomte si, že jsme se hodněkrát rvali už během spoleného působení. Ať už v rámci tréninků, nebo jsme jen tak blbli. Vlastně je to jako prát se s vlastním dítětem. Akorát o dost drsnější," řekl Barnaby pro server hockeyfights.com.

  • Wayne Primeau - Keith Primeau

    Určitě se mnohokrát šťouchali v dětství a došlo i na pár facek, ale obnažené pěsti v utkání NHL? To asi nikdo nečekal. Bratři Wayne a Keith Primeauové se pobili v utkání mezi Buffalem a Hartfordem, mimo jiné v jejich prvním vzájemném v nejlepší lize světa. Hned po zápase měli oba velmi přísný telefonát od maminky a zařekli se, že se už nikdy nepoperou.

  • Petr Sýkora - Miroslav Šatan

    Ojedinělá podívaná. Pro oba veterány to 27. března 2008 byla vůbec první bitka v životě a pro českého útočníka také poslední. Moc ran se nerozdalo, frustrace na obou ale byla znát. Také proto, že mezi Islanders a Pittsburghem v té době fungovala slušná rivalita. Je pravda, že Šatan se Sýkorou se blíže mohli seznámit až o rok později, to spolu společně s Pittsburghem získali Stanley Cup.

  • Zdeno Chára - Boris Valábik

    Zdeno Chára dělal díky své postavě a hokejovým schopnostem vždy čest svému jménu a částečně tak možná otevřel dveře i pro Borise Valábika. Dvoumetrový pořízek patřil do kategorie takových, se kterými si člověk mohl Cháru splést. Když došlo na lámání cheba, Chára byl ten, co neřešil národnost ani výšku a rozhodl se bránit spoluhráče.

  • Wayne Simmonds - Tom Wilson

    Přes léto spolu trénují, kamarádství tam je, ale co naplat. Řemeslo hokejového ochránce je mnohdy neúprosné. "Na ledě nejsou přátelé," řekl Simmonds po zápase, ve kterém bránil spoluhráče a na Wilsona si vyšlápl. A šlo o rvačku pěkně jiskrnou.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud