26. května 2016 • 16:45

Další Češi v NHL? Sedlák podepsal Columbusu, Karabáček Buffalu

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český hokejový útočník Lukáš Sedlák prodloužil v NHL o rok smlouvu s Columbusem. Třiadvacetiletý odchovanec Českých Budějovic působí tři roky na farmě v nižší AHL a na premiéru ve slavné soutěži čeká. Brzy by se ji mohl dočkat také o tři roky mladší Václav Karabáček, jenž podepsal tříletý nováčkovský kontrakt s Buffalem, které ho v roce 2014 draftovalo ve 2. kole.



Podle zámořských médií by měl Sedlák brát v případě působení v NHL 600 tisíc dolarů a při pobytu v AHL 60 tisíc dolarů.

Sedlák aktuálně bojuje s Lake Erie o Calder Cup v AHL. Záložní tým Blue Jackets sídlící v Clevelandu vede v semifinále nad Ontariem 3:0 na zápasy. S 11 body za šest branek a pět asistencí z 12 zápasů je Sedlák druhým nejproduktivnějším hráčem týmu v play off a celkově mu patří osmé místo.

V základní části si připsal v 54 duelech 18 bodů za 14 tref a čtyři přihrávky. Celkem má v AHL na kontě 159 utkání a 48 bodů za 28 gólů a 20 asistencí. V play off přidal v 16 zápasech šest branek a stejný počet přihrávek.

Columbus jej draftoval v roce 2011 v šestém kole na 158. pozici. Sedlák následně odešel z juniorského týmu Českých Budějovic do QMJHL do Chicoutimi. Po této sezoně mu skončí tříletá nováčkovská smlouva.

Z Letňan až do Buffala

Český hokejový útočník Václav Karabáček uzavřel tříletý nováčkovský kontrakt v NHL s Buffalem. Dvacetiletý odchovanec pražských Letňan, kterého Sabres draftovali v roce 2014 v druhém kole na 49. pozici, strávil uplynulé tři roky v juniorské QMJHL. Naposledy hrál za Moncton.

Podmínky dvoucestného kontraktu klub nezveřejnil, ale podle zámořských médií by měl mít Karabáček v případě pobytu v prvním týmu průměrný roční plat 625 tisíc dolarů. Navíc dostane 210 tisíc dolarů jako podpisový bonus.

V uplynulé sezoně si vicemistr světa ze šampionátu osmnáctek z roku 2014 za Baie-Comeau a Moncton připsal v základní části ve 47 zápasech 30 bodů za 18 branek a 12 asistencí. V play off zaznamenal v 17 duelech devět bodů za šest tref a tři přihrávky.

Do zámoří odešel po ročním působení v mládežnických výběrech Salcburku, kam zamířil v roce 2012 z Letňan. V QMJHL hrál nejdříve v Gatineau, pak se stěhoval do Baie-Comeau a Monctonu.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud