31. května 2016 • 10:10

To nešlo zapomenout! Hertlův parťák ztratil člena rodiny, pak chyboval

Autor: mah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Den, který by nejraději navždy vymazal z paměti. Zatímco pro většinu hokejistů je úvodní finále Stanley Cupu jeden z největších momentů kariéry, pro obránce San Jose Justina Brauna se velký den proměnil v noční můru. Nejdříve se devětadvacetiletý zadák těsně před utkáním dozvěděl, že v 63 letech zemřel na leukémii jeho tchán Tom Lysiak, který v minulosti také hrával v NHL. Poté Braun v první třetině po dvou chybách nabídl Pittsburghu vedení 2:0.



I profesionální sportovec vydělávající miliony dolarů je v první řadě člověk, a tak smutná zpráva defenzivního beka pochopitelně hodně zasáhla. „Není to teď vůbec snadné si těsně před utkáním něčím takovým projít,“ utrousil Braun těsně prohře 2:3 v rozhovoru se zámořskými novináři.

Ten hned v 13. minutě utkání udělal první chybu, když špatně odhadl situaci a hráči Penguins vyrazili do přečíslení tři na dva, které úspěšné zakončil objev play off Bryan Rust.

O minutu později bylo ještě hůř. Crosby u mantinelu rychle zasekl, kličkou obalamutil Brauna a chytrou přihrávkou našel zcela nehlídaného Conora Shearyho. Ten už z bezprostřední blízkosti neměl problém zamířit přesně. „Rád bych podal dnes lepší výkon. Nějak oddělil emoce od dění na ledě a odehrál lepší utkání,“ uvedl Braun.

Byl to skvělý člověk

Branův slavný tchán se hodně těšil na první finále Stanley Cupu v historii San Jose, bohužel těžká nemoc ho přemohla příliš brzy. "Tom byl pořád plný života. Často vyprávěl o časech, kdy hrál hokej. On byl jedním z těch lidí, s kterým chcete strávit svůj volný čas,“ vzpomínal bek Sharks na tchána.

Tom Lysiak byl dlouholetý hráč Atlanty Flames a Chicaga Blackhawks a v NHL odehrál 919 utkání. Během své kariéry patřil k ofenzivním oporám obou týmů.

„Byl to skvělý otec mé ženy. Vřele mě přivítal do své rodiny, vždycky byl ke mně férový. Je to hrozný den,“ dodal americký reprezentační obránce, jehož druhý duel finále Stanley Cupu čeká v noci ze středy na čtvrtek.

VIDEO: Podívejte se na sestřih prvního finálového utkání 

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud