6. června 2016 • 11:33

Supertalent Laine se toho nebojí: Za pět let budu tam, co Ovečkin

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Skvělě střílí, je bleskově rychlý a ve svých osmnácti letech už má postavu ošvihaného bojovníka. A co také Patriku Lainemu nechybí, je sebevědomí. Některé jeho výrazy poukazují na to, že vedle svého místa v šatně by měl mít ještě jedno volné pro své ego. "Být na místě Toronta, beru mě na draftu z prvního místa," řekl například finský supertalent.



V osmnácti letech ozářil hokejový šampionát. Stal se nejlepším hráčem turnaje a i ve svém věku strčil do kapsy osobnosti jako Corey Perryho, Pavla Dacjuka, Mikka Koiva a mnohé další. Hladce také ukázal, že Finsku roste extrémně silná generace a on chce být jejím vůdcem. Dokazuje to nejen herně, ale také verbálně.

V tuto chvíli se nachází v zámoří a s dalšími nováčky podstupuje fyzické testy. K tomu všemu patří také velké množství novinářských dotazů a s těmi se bije Laine statečně. Když se ho například Gino Reda z TSN zeptal, s kým by se porovnal, viděl to jasně. "Během pěti let budu tam, co Ovečkin ," přirovnal se k šestinásobnému nejlepšímu střelci NHL.

Na Laineho čeká na konci června draft, který určí jeho další hokejovou cestu. S americkým centrem Austonem Matthewsem jsou adepty na první místo. Dlouhodobé prognózy favorizují zámořského borce, nicméně celkem s klidem se dá říci, že ani Toronto, které má první volbu, ani Winnipeg, jenž následuje, těžko může sáhnout vedle.

Navíc Laine kromě svých hokejových schopností neustále přesvědčuje okolí o svých kvalitách také verbálně. "Jsem připravený na to, abych se jednou stal nejlepším hráčem světa," řekl pro SportsNet.

Odchovanec Tappary Tampere má za sebou velmi slušný ročník, v základní části finské ligy posbíral 33 bodů ve 46 zápasech a v osmnácti bitvách play off přidal parádních 10 branek. Plus připočtěte dvanáctibodové vystoupení na mistrotvství světa a je jasné, že Finsku roste superchlapec.

"Sezona se mi hodně povedla a šlo to bez výkyvů formy. Podle mě bych měl být draftovaný jako první," řekl TSN.

Ať už si Fina vybere kdokoliv, on sám si myslí, že je rovnou na NHL připraven. Rozehrávat se v AHL a zvykat si na jiný styl není něco, co by mělo být na jeho seznamu pro další sezonu.

"Na začátek se mnou pojede maminka, nemůžu to všechno zvládat sám. Bude fajn, když mi pomůže s vařením nebo praním," přemýšlí urostlý blonďák, který už si dávno podmanil Finsko.

Jak dlouho mu bude trvat, než si získá celý hokejový svět?

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud