7. června 2016 • 09:51

Hertl skončil ve finále?! Ještě ne, mění se to den ze dne, říká kouč San Jose

Autor: tej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Stihne se Tomáš Hertl vrátit na led ještě během finálové série s Pittsburghem? Český útočník San Jose už dva finálové zápasy vynechal, podle českého reportéra TV Nova má prý zraněné koleno a do konce sezony se vrátit už nestihne. Samotný kouč San Jose Peter DeBoer ovšem po čtvrtém finálovém utkání (1:3) spekulace vyvrátil s tím, že stále není nic jistého. Během play off je v NHL ovšem běžné, že se žádné podrobné informace o zraněných hráčích neposkytují.



V tomto ročníku zámořské NHL se mu dařilo, v závěru sezony se však zranil. Tomáš Hertl se ve druhém finálovém utkání mezi San Jose a Pittsburghem zranil v blíže nespecifikované dolní oblasti těla. Nenastoupil do třetího ani čtvrtého zápasu, a tak se začalo spekulovat jestli se český útočník stihne vrátit ještě do konce sezony.

Těsně před začátkem čtvrtého zápasu vložil na svůj twitter zprávu o stavu Tomáše Hertla reportér TV Nova Roman Jedlička. "Tomáš Hertl v této sezoně skončil. Zranění kolene. Velmi dobrý zdroj," napsal v angličtině.

Zpráva se rázem dostala i do zámoří, kde se místní redaktoři na danou otázku zeptali přímo kouče Petera DeBoera. "Řeknu vám, co vím. Může se to změnit ze dne na den," popřel zprávy o konci sezony a dal fanouškům Sharks naději o Hertlově návratu. "Ten reportér s námi není v místnosti, není to jeden z našich lékařů a ani není součástí našeho týmu," zpochybnil DeBoer Jedličkův dobrý zdroj, na který se český reportér odkazoval.

Pravdou však zůstává, že San Jose má před sebou možná poslední zápas letošní sezony. Pittsburgh v sérii vede 3:1 na zápasy a v noci ze čtvrtka na pátek už může zvednout Stanley Cup nad hlavu. Trenér i fanoušci však doufají, že už v pátek dvaadvacetiletý útočník do utkání nastoupí a pomůže vybojovat zápas číslo 6. "V prvních dvou utkáních to byl náš nejlepší hráč. Zranění pro nás nění žádná výmluva, ostatní ho musí zastoupit," řekl už před třetím finálovým zápasem DeBoer.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud