16. června 2016 • 11:35

Vrána zářil na farmě. Brzy ho čeká premiéra v NHL, předpovídají

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

V pouhých dvaceti letech už se dal označit za tahouna. Rychle hokejově dospívající šikula Jakub Vrána pomohl Hershey Bears v AHL až do finále a se 14ti body byl v play off pátým nejproduktivnějším mužem celé soutěže. Dveře do NHL má tak hvězdička patřící Washingtonu pomalu otevřené a projít by jimi mohl už v následující sezoně.



Nenechal si zkazit ročník třemi měsíci zameškanými kvůli operaci zápěstí a dál mílovými kroky kráčí za splněním snu. Třináctý hráč draftu 2014 odehrál v barvách Hershey jen 36 utkání základní části, ale nasbíral v nich 34 bodů. S průměrem 0,94 bodu na utkání byl druhým nejlepším mužem týmu.

V konstantně výtečných výkonech pokračoval i v play off, kde už s osmi góly byl nejlepším střelcem klubu a třetím nejlepším v celé vyřazovací části. V tak nízkém věku. "Podává jeden z nejlepších výkonů které jsem kdy v bojích o Calder Cup viděl od nováčka," napsal uznávaný novinář Corey Pronman ještě předtím, než Bears prohráli ve finále s týmem Lake Erie.

Jasně tak ukazuje, že tahle liga už na jeho umění úplně nestačí, přesto se spíš počítá s tím, že ještě další rok bude dres týmu ve většině ročníku přetahovat přes hlavu. Vrána je totiž majetkem suverénního vítěze poslední základní části, který má veškeré ofenzivní posty našlapané k prasknutí.

"Patří do prvních dvou útoků a já si nejsem jistý, že tam se už v příštím roce bude vejít. Ale víte jak to je, rozhodně se na to pořádně podíváme a necháme ho předvést, co umí," řekl generální manažer Brian MacLellan pro Washington Post.

Vrána je jako jeden z největších mladých klenotů v organizaci Capitals pod pořádným drobnohledem, proto se jeho talentem nechce zbytečně plýtvat a spíš se hodlá dál brousit. MacLellan nemá zájem o to, aby se Vrána pachtil někde ve čtvrté formaci a sám hráč ví, že si na svůj čas strávený v šatně s Alexandrem Ovečkinem ještě bude muset počkat.

"Budu makat každý den a snažit se se dál herně sunout," řekl juniorský reprezentant, který ví, že zatímco ofenzivní schopnosti má na vysoké úrovni, bude muset zapracovat ještě na své defenzivní činnosti.

A nejen na ní. Během bojů o triumf v AHL stíhal sledovat i vyřazovací část NHL a brzy popsal své poznatky. "Víte, všichni ti kluci tam jsou fakt velcí," vysvětloval pouze 180 centimetrů vysoký Vrána. "Takže musím nabrat nějaká kila a naučit se hrát víc fyzicky. To je můj cíl do další sezony."

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud