20. června 2016 • 11:59

Druhá šance pro Jágra. V NHL si jde pro trofej, kdo je proti němu?

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
  • Tato trojice se bude ucházet o Bill Masterton TrophyTato trojice se bude ucházet o Bill Masterton TrophyFOTO: Koláž: iSport.cz

    Ve středu se v Las Vegas bude konat slavnostní událost, NHL se chystá předávat ocenění za uplynulou sezonu. V loňském roce českým barvám udělal radost Jiří Hudler, kteýr si došel pro Lady Byng Trophy pro nejslušnějšího hráče soutěže. A letos je šance na další triumf, ocenění za oddanost hokeji by mohl získat Jaromír Jágr. Ale jeho konkurence je tvrdá. Podívejte se na trio nominovnaých a důvody pro jejich možnou výhru.

  • Pascal Dupuis (Pittsburgh)

    Pascal Dupuis před týdnem podruhé vyhrál Stanley CupFoto Reuters / Gary A. Vasquez-USA TODAY Sports

    Před týdnem si došel s Pittsburghem pro Stanley Cup, i když jeho dres oblékl naposledy 6. prosince 2015. Sedmatřicetiletý Dupuis získal nominaci tím, jak srdnatě bojoval s krevními sraženinami. Téměř rok dlouhá bitva skončila říjnovým návratem do hry, trval ale pouze několik týdnů. V prosinci na doporučení lékařů skončil s hokejem, ale zůstal u Penguins a od hráčů se nehnul až do finále. V kabině je velmi populární a byl dokonce hned třetím mužem, který si po nedávném zisku Stanley Cupu na ledě potěžkal Pohár.

  • Jaromír Jágr (Florida)

    Jaromír Jágr je na toto ocenění nominován podruhé v kariéřeFoto Profimedia.cz

    Nejproduktivnější hráč mužstva, které vyhrálo Atlantickou divizi. To vše ve věku, kdy všichni ostatní vrstevníci na atmosféru v hokejové šatně tak maximálně vzpomínají. Jágr letos nasbíral 66 bodů a stal se nejstarším hráčem historie NHL, který se přes šedesátibodovou metu dostal. V nejlepší lize světa má za sebou 22 sezon a kromě fyzických dispozicí a chuti ke hře překvapuje svou schopností se přizpůsobit. Liga ho zbožňuje. Na trofej byl nominován už během ročníku 2013/14, tehdy ji nezískal.

  • Mats Zuccarello (NY Rangers)

    Mats Zuccarello už je tři roky útočnou oporou RangersFoto Reuters / Charles LeClaire-USA TODAY Sports

    V týmu s Rickem Nashem, Derekem Stepanem či Derrickem Brassardem by asi málokdo čekal, že zrovna norský cvrček vyhraje kanadské bodování. Osmadvacetiletý rodák z Osla za sebou navíc má velmi nepříjemný konec ročníku 2014/15. Zuccarello tehdy po ráně pukem do hlavy strávil 3 dny v nemocnici, ztratil na určitou dobu cit v rameni a několik dní nemohl mluvit. Na vině byla vlasová zlomenina a krev na mozku. Dalším plusem je také jeho cesta do slavného klubu. Rangers hokejistu do NHL nalákali už v roce 2010, ale po dvou slabších sezonách šel na rok zkusit štěstí v Magnitogorsku. Zviditelnit se, znovu zapracovat na své ceně. Vyšlo to a od té doby je oporou newyorského týmu. Z celé trojice má ale pravděpodobně nejmenší šance.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud