20. června 2016 • 14:52

I přes bídnou sezonu Tlustý doufá: NHL je stále priorita

Autor: mah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Druhým létem v řadě prožívá napínavé čekání na další angažmá. Český útočník Jiří Tlustý kvůli operaci zraněného zápěstí v loňské sezoně odehrál pouhých 30 utkání a na konci sezony mu v New Jersey vypršel roční kontrakt. Proto teď osmadvacetiletý rodák ze Slaného neví, kde bude na podzim hrát. „Mojí prioritou je samozřejmě NHL,“ říká Tlustý sebevědomě.



„Zámoří je pro mě pořád číslo jedna. Vím, že získat tam místo nebude snadné. Dřív než v červenci však stejně s nikým jednat nemohu, takže moc informací ke zveřejnění nemám,“ odkazuje Tlustý na začátek přestupového období v NHL. Už loni nechybělo mnoho a zamířil do Omsku. A letos?

„Nějaký zájem tam je z Ruska, ale pořád mě to táhne zpět do Ameriky, tak si raději ještě počkám,“ říká kladenský odchovanec.

Jak se zdá, bývalý reprezentant se nikterak nebojí, že zdlouhavé čekání na otevření trhu s volnými hráči v NHL by mu mohlo značně omezit výběr v Evropě. Týmy starého kontinentu chtějí mít jasno o svém kádru už před začátkem léta a pak často nemají finanční prostředky pro podpisy dalších hráčů.

„Věřím, že to nakonec dobře dopadne a podepíšu kontrakt v Americe a pokud by to nevyšlo, tak o mě v Evropě stále bude zájem,“ přeje si bývalý hráč Toronta, Caroliny, Winnipegu a New Jersey.

V lednu operovaná ruka by už podle českého útočníka měla být v pořádku a v tréninku ho vážné zranění už nijak nelimituje. „Je to dobré. Žádnou bolest při cvičení necítím. Snad i na ledě to nebude dělat nějaké problémy při střelbě,“ doufá Tlustý.  

Hokejisté v kopačkách pomohli dobré věci
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud