27. června 2016 • 10:17

Pastrňák do St. Louis? Nepustíme ho, vyslal jasný vzkaz Boston

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mnoho hráčů změnilo během víkendového draftu v rámci trejdů dres. A mnoho, od nichž se to čekalo, se výměny nedočkalo. Jedním z nich byl i špičkový bek Kevin Shattenkirk, na kterého se u St. Louis poptávala slušná řádka generálních manažerů, ale asi nejdůsledněji Don Sweeney z Bostonu. Výměna ztroskotala, Blues chtěli Davida Pastrňáka a tady debaty skončily.



Arizona, Boston, Edmonton, New York Rangers, Philadelphia, Toronto. Minimálně tahle šestice bojovala o amerického olympionika a ofenzivní špičku mezi zadáky posledních let. V St. Louis by se Shattenkirka vzdát nechtěli, jenže platový strop je neúprosný a devětadvacetiletému bekovi po sezoně končí smlouva. S jeho možnými požadavky by se Blues potýkat už nedokázali.

Proto je nějakou dobu obráncovo jméno ve středu spekulací, a ty hodně přiživil Boston. A nakonec zájem potvrdil, ale k výměně nedošlo. Boston byl smířen s tím, že by musel obětovat volbu v 1. kole draftu, možná dokonce obě, (Bruins volili kromě 14. ještě z 29. místa) ale přihodit ještě Davida Pastrňáka , jak si u Blues žádali, rozhodně nechtěl.

"Nechystal jsem se Pastrňáka vyměnit. Poslední roky jsme byli oprávněně kritizováni, že nejsme dostatečně trpěliví s některými našimi hráči a tady jsme rovnou ukázali, že to tak dělat nebudeme," řekl Sweeney pro CSNNE.

Zájem by tedy byl, jenže protihodnota pro vedení tradičního klubu byla přiliš vysoká. "Dvě první kola a další hráč k tomu, to prostě nešlo," kroutil hlavou Sweeney a dal jasně najevo, že vylepšovat své mužstvo tedy bude pomocí některého z obránců na volném trhu.

K tomu se asi budou muset odhodlat i dalši zájemci o Shattenkirkovy služby, nejen Sweeney zhodnotil možný trejd jako zbytečně riskantní pro svůj tým. Po bývalém obránci Colorada nedokázal sahnout ani žádný jiný tým. K překvapení jeho agenta Jordana Neumanna.

"Na základě debat, které jsme s klubem vedli před draftem, musím říct, že jsem překvapen, že všechno zůstalo tak, jak je," řekl pro ESPN.

A tak tedy muž, který v uplynulých třech sezonách pokaždé překonal čtyřicetibodovou hranici dál zůstává hráčem Blues. Uvidíme, na jak dlouho.

Více o přestupech v NHL čtěte ZDE>>>

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud