Matěj Hejda
30. června 2016 • 13:24

Nejžádanější hráči na trhu NHL: Syn Nigerijce, milovník psů i bijec

Autor: Matěj Hejda
Vstoupit do diskuse
0
  • Nejžádanější jména na trhu volných hráčů NHLNejžádanější jména na trhu volných hráčů NHLFOTO: Koláž iSport.cz

    Zámořská NHL i přes léto opět ožívá. V noci středy na čtvrtek se událo několik pikantních výměn. Tím to ale nekončí, v pátek se totiž opět otevírá trh s volnými hráči NHL a letos je z čeho vybírat. iSport.cz pro vás připravil sedm nejzajímavějších jmen mezi volnými hráči. 

  • David Backes (Útočník, 32 let)

    Kapitán St. Louis Blues David BackesFoto Reuters / Jasen Vinlove-USA TODAY Sports

    Srdce St. Louis Blues v posledních deseti sezonách. Dvaatřicetiletý Američan ve své kariéře nikdy jinde nepůsobil a Blues letos dotáhl až do finále Západní konference. V play off hrál skvěle a tak po generálním manažerovi Dougu Amstrongovi bude chtít navýšení své dosavadní gáže, jež činí 4,5 milionu ročně. 

    Zkušený manažer by kapitána týmu nejraději udržel, ale nemá příliš volného prostoru pod platovým stropem. Proto je možné, že jej nechají jít za lepšími podmínkami a sáhne po levnějším řešení v podobě českého útočníka Vladimíra Sobotky .  O urostlého centra bude na trhu i tak velký zájem. Celky jako Montreal, Toronto, Vancouver či New Jersey by známého milovníka psů rádi přivítaly ve svém středu. 

  • Milan Lucic (Útočník, 28 let)

    Vrátí se Milan Lucic zpět do Bostonu?Foto Reuters / Greg M. Cooper-USA TODAY Sports

    Schyluje se k návratu zlého medvěda zpět do Bostonu? Je to možné. Osmadvacetiletý útočník byl před rokem vyměněn z Bostonu do prosluněného Los Angeles, kde odehrál velmi dobrý ročník. Generální manažer Kings chtěl urostlého útočníka udržet, ale neměl na to dostatečně finančních prostředků.

    Lucic v posledních sezonách pobíral šest milionů ročně a něco podobného očekává, že dostane na volném trhu. Jeho rodný Vancouver má o něj velký zájem. Generální manažer Canucks Jim Benning se tím nikterak netajil. Ve hře je i Edmonton či již zmiňovaný návrat mezi medvědy. 

  • Andrew Ladd (Útočník, 30 let)

    Andrew Ladd Chicagu k dalšímu triumfu ve Stanley Cupu nepomohl.Foto Reuters / Candice Ward-USA TODAY Sports

    Zkušený útočník celý poslední ročník vyjednával o prodloužení kontraktu v kanadském Winnipegu, kde v posledních letech dělal kapitána. Neúspěšně, a tak jej před play off vyměnili do Chicaga, aby mu pomohl k obhajobě Stanley Cupu.  Také bez úspěchu.

    Chicago navíc nemá finanční prostředky, aby nebojácného lídra udrželo. Co s tím? Ve hře je možný návrat Kanaďana zpět do promrzlé Manitoby, kde ho fanoušci stále milují. Velký zájem má Minnesota, Detroit či Nashville. Kdo by ale dvojnásobného vítěze Stanley Cupu nechtěl? 

  • Kyle Okposo (Útočník, 28 let)

    Kyle Okposo si finančně hodně polepšíFoto ČTK

    Není hráč v NHL, který se může těšit na větší navýšení dosavadního platu než americký útočník Kyle Okposo. Ten doposud pobíral „slabých“ 2,8 dolarů na sezonu. Teď vyhlíží dlouholetý kontrakt s průměrnou částkou sedmi milionů ročně. Z největší pravděpodobností to nebude v Islanders. Klub z Brooklynu by rád útočníka udržel, ale ten chce odejít. Velký zájem o něj má kanadský Winnipeg. Bude se osmadvacetiletému útočníkovi ale chtít do nepříliš atraktivní destinace?

    Zájem má i Minnesota, St. Louis a kalifornské Los Angeles. Jedno je jisté útočník s nigerijskými předky brzy podepíše velmi tučnou smlouvu.

  • Loui Eriksson (Útočník, 30 let)

    Loui Eriksson odehrál skvělou loňskou sezonuFoto Reuters / Eric Bolte-USA TODAY Sports

    Třicetiletý útočník prožil velice vydařenou sezonu v Bostonu, i proto je zřejmé, že si novou smlouvu finančně hodně polepší. Bruins měli o jeho setrvání velký zájem. K dohodě však do teď nedošlo. Podle zpráv ze zámoří má velký zájem Vancouver, který má dostatečně prostoru pod platovým stropem. Otázkou zůstává, jestli se švédskému útočníkovi bude chtít do celku, jenž v nejbližších letech nečeká příliš světlá budoucnost. 

  • Dan Hamhuis (Obránce, 33 let)

    Obránce Dan Hamhuis ve Vancouveru určitě nezůstane.Foto Reuters

    Nejspíš nežádanější obránce letošního trhu volných hráčů. O třiatřicetiletého Kanaďana už na konci února před uzávěrkou přestupů byl obrovský zájem. Dallas a Chicago jej před play off chtěli získat. Marně. Generální manažer Vancouver Jim Benning za něj chtěl až příliš vysokou protihodnotu. Teď je však téměř jisté, že Hamhuis už další sezonu v kanadském městě nestráví. Zatím se zdá, že z ostatních týmů má o něj největší zájem Dallas. Detroit je další z týmů, který potřebuje vylepšit situaci ve svých obranných řadách.

  • Troy Brouwer (Útočník, 30 let)

    Troy Brouwer bude jeden z hlavních taháků letošního trhu volných hráčůFoto ČTK

    Bijec a poctivý hráč o takové je vždycky zájem. Nejinak to bude i v případě třicetiletého rodáka z Vancouveru. Ten byl předloňskou sezonu vyměněn z Washingtonu do St. Louis, aby pomohl týmu ve vyřazovacích bojích a to do puntíku splnil. Chicago v sedmém zápase pohřbil vítězným gólem a i v dalších sériích byl jedním z nejdominantnějších útočníků na ledě. Tím jeho cena výrazně vystoupala nahoru. Generální manažer St. Louis by jej rád dál udržel ve svém týmu, ale má omezené finanční zdroje. I proto si Brouwer zřejmě vybere jednu z lukrativních nabídek jiného celku.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud