2. července 2016 • 12:35

Nejžhavější zboží v NHL Lucic: Oželel i miliony, aby hrál s talentem

Autor: mah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Všichni dobře vědí, že v Edmontonu roste velká budoucnost celé hokejové NHL. Dřív do promrzlého města nikdo příliš nechtěl. Osobnost talentovaného Kanaďana Connora McDavida to však rychle změnila. Sedmadvacetiletý útočník Milan Lucic byl největším lákadlem na trhu volných hráčů NHL. Kvůli talentovanému mladíkovi se Lucic ale dlouho nerozmýšlel a skončil právě po nabídce Oilers. Věc dříve nevídaná! „Celé to začíná v osobě Connora McDavida. Těším se, až si s ním zahraju,“ vyznal se vítěz Stanley Cupu z roku 2011.



Kanaďan se srbskými kořeny uzavřel hned pár minut po otevření trhu sedmiletou smlouvu s Oilers na 42 milionu dolarů. Podle zpráv ze zámoří byl o urostlého bijce velký zájem. Vancouver, odkud Lucic pochází, se mohutně snažil přivést důrazného útočníka. Neúspěšně.

Generální manažer Montrealu Marc Bergevin dokonce nabídl Lucicovi ročně o milion dolarů (přes 24 milionů korun) víc, přesto útočník nakonec upřednostnil Oilers. To bylo ještě před rokem nemyslitelné. Dřive slavný celek je v poslední dekádě symbolem neúspěchu, a proto manažeři z hlavního města Alberty vždy museli nabídnout víc pěnez, aby mohli konkurovat v nabídkám ostatních týmů.

To už však teď díky McDavidovi neplatí. „Slovy ani nejde popsat, jak dobrým hráčem je a ještě lepším bude. Znamená hrozně moc pro tuhle organizaci. Byl jedním z hlavních důvodů, proč jsem se rozhodl podepsat dlouholetý kontrakt tady,“ řekl Lucic, jenž zároveň přiznal, že zvláště nad nabídkou Canadiens hodně přemýšlel.

„Zahrát si v jednom týmu s Careym Pricem a Shea Weberem byla hodně lákavá představa. Navíc s Brendanem Gallagherem jsme velcí kamarádi. Jako bývalý hráč Bostonu vím dobře, jaké je to hrát v Bell Centre. Nakonec jsem se však rozhodl pro Edmonton,“ uvedl Lucic.

Pomyslné misky vah se nakonec převážily na stranu Oilers i kvůli osobě generálního manažera Petera Chiarelliho. S tím se Lucic totiž dobře zná z Bostonu. „Vliv Petera na moje rozhodování měl také velkou roli. V Bostonu dokázal postavit tým, s kterým jsme vyhráli Stanley Cup. Věřím, že něco takového se mu povede tady a já bych k tomu rád přispěl,“ přeje si jeden z nejdůraznějších útočníků současné NHL.

Respektovaný manažer si pochvaloval akvizici v podobě za pár dní osmadvacetiletého forvarda a zároveň přiznal, že díky McDavidovi je daleko snazší přivést talentovaného hráče do týmu, který se už deset let neprobojoval do play off. „Milana představa, že si zahraje s Connorem, ohromně nadchla. I já si to dokážu představit, ti dva si budou rozumět,“ věří Chiarelli.  

Ten v pátek podepsal také švédského brankáře Jonase Gustavssona, jenž také jako nechráněný volný hráč dostal roční kontrakt na 800 tisíc dolarů. Jednatřicetiletý bývalý gólman Detroitu působil v uplynulé sezoně v Bostonu.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud