4. července 2016 • 18:45

Jágrova Florida nakupuje ve velkém. Za posily utratila skoro 5 miliard

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Frontální útok na vysoké příčky? Do toho se pustila Florida. Minimálně podle rozdělování financí, protože hned první den otevření volného trhu utratili Panthers nejvíce peněz ze všech týmů a další dny přinesly další podpisy. Když k tomu připočtete také gigantickou smlouvu podepsanou s obráncem Keithem Yandlem 23. června, utratila Florida od konce ročníku 2015/16 do dneška neuvěřitelných 4,8 miliardy korun!



Pro kanadské týmy je poslední roky čím dál těžší přilákat kvalitní hokejisty. Plno z nich dá totiž přednost hokejově vyvinuté destinaci s příjemným podnebím a platem. Dávno se tak rozjel například Anaheim, Los Angeles či Tampa Bay, přibývají další jako Dallas nebo Florida. Ta se po silném ročníku rozhodla posilovat, ale málokdo asi čekal až takový finanční průvan.

Přes léto předvedli Panthers úplně nové logo a s ním jako kdyby měnili tvář. Z kočičky v opravdovou šelmu, protože tak už si teď počínají na trhu s volnými hráči. Vše začalo ještě týden před jeho startem, kdy Panthers získali práva na špičkového ofenzivního beka Keitha Yandla z Rangers a o pár dní později mu dali k podpisu sedmiletou smlouvu v hodnotě 44,45 milionu dolarů. Aby vylepšil jejich bídnou přesilovku.

Dalším novým mužem do obrany se brzy stal Jason Demers, který přišel z Dallasu a v klubu by měl být příštích pět sezon, během kterých mu Panthers vyplatí 22,5 milionu dolarů. S novým kontraktem byl samozřejmě nadmíru spokojený, ale těšil ho také klub, kterému se upsal.

"Podle sestavování mužstva máte vážně pocit, že se tady chce útočit na Stanley Cup. A myslím, že to vedení dělá správně, nenarušilo se jádro týmu," vykládal osmadvacetiletý Demers a poukazoval na to, že Panthers mají mladé jádro postavené především na kvalitních volbách v draftu.

I o to je finančně skvěle postaráno. Jednička draftu z roku 2014 a nováček sezony následující Aaron Ekblad byl například odměněn pohádkovou osmiletou smlouvou na 60 milionů dolarů. Autoři pětadvaceti branek z poslední sezony Vincent Trocheck a Reilly Smith na šest, respektive pět let.

Posily dorazily i do spodních útočných řad, Colton Sceviour odváděl poctivou defenzivní práci v Dallasu a Jonathan Marchessault zase v Tampě. Oba také umí gólově přispět. V bráně vypomůže zkušený James Reimer, jedna z nejlepších brankářských akvizic na trhu. Každý jako kdyby teď chtěl na Floridu.

"Musím říct, že po Floridě jsem pokukoval pořád od té chvíle, co jsem věděl, že jsem volný hráč," přiznal pro NHL.com Demers. "Budou konkurenceschopní mnoho let, je to vidět podle stavby mužstva. Je tedy skvělé tu být," uznal.

Podepsané smlouvy od konce července:

Jason Demers - 5 let/22,5 milionu dolarů
Aaron Ekblad - 8 let/60 milionů dolarů
Jonathan Marchessault - 2 roky/1,5 milionu dolarů
James Reimer - 5 let/17 milionů dolarů
Colton Sceviour - 2 roky/1,9 milionu dolarů
Reilly Smith - 5 let/25 milionů dolarů
Vincent Trocheck - 6 let/28,5 milionu dolarů
Keith Yandle - 7 let/44,45 milionu dolarů

Celkem: 200 850 000 dolarů / zhruba 4 820 400 000 korun

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud