13. července 2016 • 04:57

Týmy NHL na trhu volných hráčů! Kdo přes léto posílil, kdo vyhořel?

Autor: rys
Vstoupit do diskuse
0
  • Na Floridě se rozhodli utrácetNa Floridě se rozhodli utrácetFOTO: Koláž: iSport.cz

    1. července se v NHL rozjel trh s volnými hráči. Teda rozjel... Za necelou hodinu a půl byly největší hvězdy rozebrány. Utratilo se velké obrovské množství milionů dolarů a nejlepší volní hráči našli nový domov. Portál iSport.cz pro vás zmapoval týmy, které si nejlépe a nejhůře počínaly v prvních červencových dnech.   

  • Florida Panthers

    Nové dresy předvádí veteráni Shawn Thornton a Steven KampferFoto Profimedia

    Takhle vypadá pořádná divočina. Vyměnilo se vedení a do práce se víc zapojily moderní statistiky. V minulé sezoně Panthers mile překvapili, teď mají být ještě lepší. Majitel prý zatoužil po Stanley Cupu. Hodně se změnila obrana, přišel mistr nahrávky Keith Yandle, Mark Pysyk z Buffala a jako volný hráč Jason Demers. Při rekonvalescenci Luonga bylo důležité sehnat i kvalitního brankáře a James Reimer je zajímavá volba. Další porci talentu dopředu má přinést Jared McCann z Vancouveru.

  • Detroit Red Wings

    Frans Nielsen po letech mění v NHL dresFoto Profimedia

    Povedlo se něco, co asi málokdo čekal, zbavili se obrovského kontraktu Pavla Dacjuka. To bylo zásadní, protože mít smlouvu nehrajícího veterána, co vám z platového stropu škrtá 7,5 milionu dolarů, mohlo být docela fatální. Díky tomu mohl z volného trhu přijít Frans Nielsen, výborný defenzivní útočník. Za pakatel se podařilo navíc podepsat Thomase Vaneka, stojí jenom 2,6 milionu a tahle cena stojí za zkoušku, že v sobě zase najde střelecký instinkt.

  • Calgary Flames

    Brian Elliott bude novou tváří v brankovištiFoto Reuters / Jerome Miron-USA TODAY Sports

    Bravo, podařilo se vylepšit pozici, která týmu v minulé sezoně podrážela nohy. Flames získali brankáře číslo jedna a navíc docela levně. Mluvilo se o tom, že měli stát o Fleuryho z Pittsburghu, jenže za něj by museli obětovat něco ze svého talentovaného mládí, takže by kvalita mužstva šla dolů. Brian Elliott ze St. Louis zatím stál jenom druhé kolo draftu. Jako velmi spolehlivá dvojka pak přišel Chad Johnson. Údernost útoku navíc zvedne nepříjemný Troy Brouwer.

  • New York Rangers

    Brankář Henrik Lundqvist v utkání s Penguins střídalFoto AP Photo/Julie Jacobson

    Tímhle tempem by Rangers mohli do tří let útočit na jedničku draftu. Tým má svůj vrchol za sebou, Stanley Cup ale nevyhrál, teď jen stárne a rok od roku bude horší. Jádro je potřeba oživit, jenže kým? Mladíky klub nemá, obětoval talenty i drafty v honbách za veterány. Aktivita na trhu s volnými hráči? Grabner je fajn posila do třetí lajny, mrňous Gerbe možná ani to ne. Zázrak se čeká od snad jediného talentu v organizaci Bučněviče. Ale Girardi, Nash, Lundqvist budou zase o rok starší.

  • Vancouver Canucks

    Zklamaní byli hráči Canucks, zápas měli rozehraný velmi dobřeFoto ČTK/AP

    Tým pořád bude viset na dvou pětatřicetiletých dvojčatech. Sedinové jsou pořád dobří hráči, ale ne tak fenomenální jako před pěti roky. Posílit se nepovedlo. Dost pochybně vypadá trejd s Floridou, Canucks získali velkého, tvrdého a neobratného beka Gudbransona. Cena? Jared McCann, velký ofenzivní talent. Vymstilo se, že klub nedokázal vyměnit před přestupovou uzávěrkou Hamhuise, teď o něj přišel bez náhrady. A 30 milionů pro Loui Erikssona na 5 let? Hodně štěstí.

  • Boston Bruins

    Trenér Bostonu Claude Julien byl z páté porážky v řadě nepříčetnýFoto ČTK

    Proboha proč? V týmu máte dva výjimečné centry Bergerona s Krejčím a vy přivedete z volného trhu třetího. Navíc rozhodně ne za almužnu, David Backes má příštích 5 let inkasovat 6 milionů dolarů za rok. Logiku by mělo, kdyby po něm za tyhle peníze skočil někdo, kdo nutně shání středního útočníka, Bruins by ale spíš potřebovali křídla a jednoho top obránce. Tenhle krok je podobný jako Cimrmanův legendární aut v šachách. Tah proveden, ale mimo hřiště.

  • Související články

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud