15. července 2016 • 14:48

Vyhazov v NHL. Nesouhlasil s výměnou hvězdy, a tak musel jít

Autor: mah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je to více než dva týdny od výměny dvou hvězd NHL, přesto se o ni pořád mluví. Trejd ofenzivního beka P.K. Subbana za bouráka Sheu Webera vzbudil v hokejovém světě velký rozruch. Teď má tento „blockbuster“ ale i první oběti. Analytik Montrealu Matt Pfeffer, jenž byl jednoznačně proti odchodu Subbana, byl ze slavného klubu vyhozen.



Poradci generálního manažera Canadiens Marca Bergevina končil v klubu stávající roční kontrakt. I díky této rozdílnosti názorů ale nebyl prodloužen. „Klubu jsem předložil zprávu, v které jsem porovnal oba hráče a jejich přínos na ledě. Zároveň jsem poznamenal, že P. K. je mužstvo prospěšnější,“ uvedl Pfeffer ve svém prohlášení, které podložil relevantními čísly.

O čtyři roky mladší a ofenzivnější Subban se v několika statistkách objevuje mnohem výš než důrazný, ale i hůře pohybující se Weber a na to se prý snažil zkušený analytik vehementně upozornit. Údaj Corsi totiž řadí sedmadvacetiletého rodáka z Toronta mezi nejlepší beky celé soutěže. Zato dvojnásobný olympijský vítěz Shea Webber patří v tomhle ohledu v lize spíše k průměru. Pfefferovy argumenty ale evidentně nepadly na úrodnou půdu. Generální manažer společně s trenérem Michelem Therrienem očividně jiného názoru a velkého oblíbence fanoušků Canadiens vyměnil. 

 „Tak to občas chodí. Vedení dělá rozhodnutí na základě svého uvážení. Jejich bylo v tomhle případě jiné než moje. V jiných případech jsme se ale často shodovali. Jinak se ke mně tato světová organizace vždy chovala s náležitým respektem,“ s nadhledem okomentoval Pfeffer svůj konec.

Jeho odchod však neznamená, že by vedení Canadiens na stále více populární statistickou analýzu zanevřelo. V nejbližších týdnech chtějí za Pfeffera sehnat náhradu. Pro nového borce u týmu však nejspíš bude platit jedno rčení. Vedení má vždycky pravdu…    

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud