26. července 2016 • 17:10

NHL se chystá objevit trpaslíka. Měj hlavu nahoře, radí mu hvězda

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dávno není třeba mít na NHL dva metry a svaly, které se sotva vejdou pod triko. Samozřejmě, je to plus, ale současný hokej nabízí hodně prostoru také menším a šikovným hráčům, kteří se nebojí ligy silných chlapů. Jeden takový roste v Calgary a výraz "roste" je skutečně třeba. Matthew Phillips měří 170 centimetrů a NHL.com uvádí váhu 65 kilogramů. Takové parametry mívá většinou snídaně Zdena Cháry...



Phillips ví o svém handicapu. Neděsí ho. Dokáže ho totiž využít. Samozřejmě si dobře uvědomuje, že ho ve vykonávání jeho oblíbené činnosti limituje. Možná proto Flames vzali kanadského hokejistu na letošním draftu až v 6. kole i když v juniorské WHL dokázal v barvách Victoria Royals nasbírat 72 bodů v 76 zápasech.

NHL už ale nemá strach podobným "skřítkům" dát šanci. Cestu pro vzrůstem nevelké hokejisty vydláždila jména jako Martin St.Louis, Mats Zuccarello či Johnny Gaudreau, který působí právě v Calgary a je miláčkem publika.

"Musí zesílit, to je naprosto dané, pro nás drobné hráče to je klíčové," říká jen o pár centimetrů vyšší Gaudreau, sedmý nejproduktivnější muž uplynulé sezony.

"A podstatné je také umět bruslit s hlavou nahoře. Nemůžete si totiž dovolit, aby vás urostlí hráči každý večer trefovali, z toho by moc dlouhá kariéra nebyla," poskytuje pár rád americký reprezentant, který se chystá i na Světový pohár.

VIDEO: Takhle to Gaudreau umí s pukem

Pro Phillipse je tenhle chlapík vzorem. Aby ne, je mu teprve 22 let, má za sebou pouhé dva ročníky v NHL, ale už je hvězdou. V obou sezonách byl nominován na Utkáni hvězd, v té nováčkovské se vešel do All-Rookie Teamu, Flames ho konstantně drží v první útočné formaci. Být pro někoho idolem je pro něj přesto stále šokující. "Vždyť jsem tu teprve chvíli," vykládal pro NHL.com.

Přesto osmnáctiletý centr nepochyboval, už delší dobu ví, na koho se dívat a koho obdivovat. "Sleduju ho už nějakou dobu a snažím se dělat věci podle něj. Zaujal mě už na juniorském mistrovství světa v roce 2012, kde pomohl Americe ke zlatu," vzpomíná, kde Gaudreaua objevil.

Dalším plánem je tedy posilovna a pořádný výkrm. Tady mladého hokejistu nic neomezuje a inspirovat by se mohl třeba Vladimírem Sobotkou . Český útočník sice nemá ani 180 centimetrů, ale jeho 90 kilogramů muskulatury, vycepované trénováním thai boxu, z něj udělalo obávaného soupeře, který skolí i o dvě hlavy vyššího borce.

Phillips má tedy cestu otevřenou.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud