28. července 2016 • 16:23

Podepsali Mrázka a mají problém. Jak vyřeší Detroit platový strop?

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Podpis nového kontraktu s brankářem Petrem Mrázkem byl dlouho ožehavým tématem. Ve středu se ze spekulací stala skutečnost, český gólman se Detroitu upsal na dva roky a i když na jednu stranu v klubu mohla zavládnout spokojenost, na tu druhou zdaleka není hotovo. Red Wings jsou totiž 4,8 milionu dolarů nad platovým stropem! Ale generální manažer Ken Holland má plán.



Myšlenka protřelého lišáka, který v klubu vládne už téměř devatenáct let, zahrnuje tři útočníky a je následující. Trio Johan Franzén - Joe Vitale - Teemu Pulkkinen prostě a jednoduše zařadí na listinu dlouhodobě zraněných hráčů a tímpádem se jejich plat nebude započítávat do platového stropu.

Franzén má v klubu smlouvu do roku 2020, ale kvůli potížím s otřesy mozku zvládl za poslední dva roky odehrát pouhé dva zápasy. Vitale přišel do klubu během léta výměnou z Arizony a po bitce za začátku uplynulé sezony ho trápí stejné potíže. Oba dohromady pobírají v příštím roce právě 4,8 milionu dolarů. Teemu Pulkkinen, který si vydělá 812 tisíc, nebude připraven na začátek sezony kvůli operaci ramene.

VIDEO: Tahle bitka vyřadila Vitaleho z celé sezony

"Neočekáváme, že Franzén a Vitale si v tomto roce zahrají hokej," řekl pro M Live generální manažer mužstva. "S Vitalem jsem mluvil hned poté, co jsme ho získali v červnu z Arizony a stále ho trápí stejné problémy. V kempu se neobjeví, a to stejné čekáme i u Franzéna," přiznal Holland.

Tím by Holland minimálně na nějaký čas měl finanční trable z krku a mohl by si oddychnout. Stejně jako poté, co se na poslední chvíli dohodl s českou maskovanou nadějí a vyhnul se tak arbitráži.

"Vždycky, když jste schopni se na něčem dohodnout společně a nemusí to za vás dělat třetí osoba, cítíte se lépe. Vážně z toho mám radost," řekl Holland o smlouvě, která čtyřiadvacetiletému brankáři vynese 8 milionů dolarů.

S arbitráží tak letos opětovně zametl. Těsně před Mrázkem zvládl bez soudní pře vyřešit také spory o smlouvě s obráncem Danny DeKeyserem a může si gratulovat. Red Wings u arbitrážního řízení nebyli už 21 let.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud