25. srpna 2016 • 09:54

Čechům v Arizoně bude pomáhat žena! Stala se první trenérkou v NHL

Autor: mah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Razantní změny v Arizoně neberou konce! Poté, co tým na začátku května angažoval 26letého analytika Johna Chayku a udělal z něj nejmladšího generálního manažera v historii soutěže, je tu další zajímavý tah. Coyotes zaměstnali první trenérku na plný úvazek. Tou vyvolenou je Dawn Braid, která už v minulé sezoně pracovala s několika kluby NHL. Teď se však stala hlavní trenérkou bruslení v ambiciózním celku NHL.



Že bude mít Braid jako žena méně respektu u svých svěřenců? Ale jděte! Zkušená metodička už řadu let spolupracuje s jednou z největších hvězd NHL, kapitánem Islanders Johnem Tavaresem.

„Dawn mi v kariéře opravdu hodně pomohla. Díky její pomoci jsem daleko efektivnějším bruslařem a mám větší sílu a lepší techniku v odrazu. Hodně si zakládá na naprosto dokonalé technice provedení. Nenechá mě nic podcenit,“ chválí na dálku jedna z ikon současné soutěže.

Rodačka z Ontria navíc v posledních sezonách působila jako poradkyně a specialistka na bruslení u dalších celků NHL, takže mezi hráči je opravdu známá. „Hra se každým rokem ohromě zrychluje, v podstatě celé to je dnes o bruslení. Cítíme, že Dawn je schopná naše hráče dostat ještě na vyšší úroveň. Je to skvělá osobnost, dobře vychází se všemi hráči a hlavně jsou za ni vidět výsledky,“ uvedl generální manažer Arizony na adresu první trenérky v NHL.

Ta samozřejmě životní nabídku nemohla odmítnout. „Jsem na sebe hrdá, že jsem se dokázala dopracovat do takové pozice. Stát se první trenérkou v NHL pro mě opravdu moc znamená. Těším se na novou příležitost a ráda bych se vypracovala ještě dál,“ svěřila se ambiciózní žena pro oficiální server soutěže.

Začlení žen do trenérských týmu v profesionálním sportu v Americe je v posledních letech stále častější jev. V loňské sezoně celek NFL Buffalo Bills angažovalo Kathryn Smith jako asistentku trenéra. V NBA najdete na zápasech San Antoni a Sacramenta pobíhat podél palubovky dvě zkušené trenérky a s revolucí v profesionálním sportu lze očekávat, že jich bude čím dál víc.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud