20. září 2016 • 15:12

Z Vrány po rvačce tekla krev, soupeř si o něj zlomil v přípravě ruku

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jakub Vrána je bez pochyb největším českým talentem, jenž hraje v zámoří, ale ještě neokusil NHL. Šikovný prospekt Washingtonu by klidně mohl v příští sezoně nakouknout do prvního týmu, to ale záleží na mnoha okolnostech. I na nováčkovském kempu, který teď probíhá a v němž se juniorský reprezentant nečekaně popral. Sám byl sice od krve, hůř přesto dopadl jeho floridský soupeř.



Dvacetiletý Vrána vyniká svými hokejovými schopnostmi, na fyzický hokej díky stoosmdesáti centimetrům zase tolik stavěný není. Stejně se rozhodl, že na této stránce zapracuje, přes léto trénuje box a je připraven se za sebe bít.

Rvačka v přípravném utkání mladíků Washingtonu s Floridou ukázala hráčovu nebojácnost, zároveň ale předvedla, že je třeba ještě rohovnické vložky potrénovat a také si příště trochu lépe vybrat.

Vrána se rozhodl vyzvat Jayce Hawryluka, útočníka, se zhruba stejnými fyzickýmy parametry, který je ale v této disciplíně podstatně zkušenější. Vždyť v uplynulém roce zvládl v 58 utkáních juniorské WHL sesbírat 101 trestných minut. Český hokejista jich v AHL stihl 20.

VIDEO: Rvačka Vrány s Hawrylukem

Jenže kanadský divoch křídlo Capitals pořádně přišpendlil na mantinel a tady vznikla rozmíška. Vrána si nic nenechal líbit a bitka byla na světě. Hawryluka dohnal, vyzval a asi se nestačil divit. Forvard Panthers ho třemi ostrými háky poslal na led, při jednom mu uletěla helma a přivodila mu krvavý šrám na hlavě.

Bitku Vrána prohrál, ale v celkovém součtu byl vítězem. Narozdíl od Hawryluka se totiž vrátil do zápasu. Naděje Panthers, kterou čeká první sezona mezi dospělými, má teď chvíli útrum. Při rvačce si toži zlomil ruku a pravděpodobně ho čeká operace.

Zápas, ve kterém si zachytal i Vítek Vaněček, skončil 5:2 pro mladé naděje Panthers.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud