26. září 2016 • 16:50

Hudler okouzluje Dallas. Je to rozený vítěz, vzdychl nový parťák

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nová sezona NHL znamená pro Jiřího Hudlera seznamování se čtvrtým zámořským městem. Český útočník se během léta probíral nabídkami a na konci srpna nakonec sáhl po té, kterou mu předložil velmi ambiciózní klub z Dallasu. "Měl jsem různé možnosti, ale pak se ozval generální manažer Jim Nill, kterého znám z Detroitu a který mě draftoval," příbližil Hudler, který si na nové adrese vydělá 2 miliony dolarů.



Sotva se kemp Dallasu otevřel, Hudler je jednou z hlavních tváří. A hodně tomu napomáhá i marodka. Aleš Hemský a Radek Faksa si přivezli lehká zranění ze Světového poháru, úplně uzdravený není Tyler Seguin, po operaci je Jamie Benn, zraněný je Cody Eakin a zdravotně v pořádku nejsou ani nadějní mladíci Devin Shore a Jason Dickinson. K tomu přidejte nečekaný odchod Valerije Ničuškina do KHL a rázem je jasné, že Hudler dostane na ledě plno prostoru.

„Je to výjimečný a vysoce talentovaný hráč," řekl útočník Patrick Eaves pro NHL.com. „Takové jen tak nenajdete, on je rozeným vítězem," pokračoval nový parťák ve vychvalování.

Přední formace Stars jsou hodně našlapané, Patrick Sharp, Jason Spezza či Benn se Seguinem by měli místo v prvních dvou útočných formacích každého týmu NHL. A to není všechno. Přesto se zdá, že český vítěz Stanley Cupu může s formacemi ještě pořádně zamíchat.

„Má všechno, co potřebujeme. Viděli jste ten gól, co dal během našeho přípravného utkání? Většina z nás ani neví, jak to udělat," kroutil hlavou stejně starý křídelník.

Hudler se Stars upsal na rok a nakonec se spokojil i s nízkou gáží. V týmu bude dokonce až dvanáctým nejlépe placeným hráčem. Po nejlepší sezoně kariéry, která přišla v roce 2015, se ta uplynulá moc nevydařila. Teď by chtěl bývalý hráč Detroitu, Calgary a Floridy dokázat, že pořád má na to, aby se v NHL dlouhodobě udržel. I když jen po bodech do tabulky produktivity jít nehodlá.

„Perfektní sezona pro mě neznamená to, že budu nejproduktivějším hráčem. Znamená to to, že si tu spolu takhle budeme povídat i v červnu," vysvětlil novinářům vítěz Stanley Cupu z roku 2008.

Dvaatřicetiletého útočníka neděsí ani možné cestování sestavou, které by ho díky nabité soupisce mohlo pod trenérem Lindym Ruffem čekat. „Napravo nebo nalevo, je mi to jedno. Hrál jsem pod Mikem Babcockem a Bobem Hartleym, moc mě toho nemůže překvapit," pobavil žurnalisty.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud