30. září 2016 • 14:08

Kempný se oklepal a dělá dojem. V Chicagu slyší samou chválu

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Světový pohár ho asi trochu šokoval a přidělal mu pár vrásek na tváři, ale obránce Michal Kempný se rychle oklepal a nenechal si nabourat sebevědomí. První přípravný zápas sezony sice Chicago prohrálo s Pittsburghem 0:2, český bek se ale prezentoval solidním výkonem a dokonce strávil na ledě ze všech hráčů Blackhawks úplně nejvíc času.



Po návratu z reprezentační akce stačil jeden trénink s Blackhawks a šlo se na věc. Bitva proti současným vítězům Stanley Cupu mohla odstartovat a Kempný si konečně lehce osahal nejlepší ligu světa. A času k tomu dostal dostatek, ofenzivu Penguins krotil 22 minut a 27 vteřin.

Bývalý obránce pražské Slavie a Komety Brno naskakoval s finským šikulou a konkurentem Villem Pokkou. Vyzkoušel si hru ve vlastním oslabení i přesilové hře, třikrát vystřelil na bránu, stejný počet střel zblokoval a k tomu přidal ještě čtyři hity.

„Moc se mi líbí, jak nahrává," řekl asistent trenéra a někdejší dlouholetý útočník Kevin Dineen. „Na Světovém poháru bylo vidět, že už je zvyklý řídit přesilové hry. Na hru v NHL si ještě bude chvíli zvykat, ale zatím se ukazuje velmi slušně," chválil kouč pro NHL.com.

Čtveřice Duncan Keith, Brent Seabrook, Niklas Hjalmarsson, Brian Campbell je přikovaná na soupisku mužstva, ale další dvě pozice jsou volitelné a popere se o ně několik veteránů, i mladíků. Pozice Kempného by mohla být vedle Trevora van Riemsdyka. Oba by se od sebe totiž mohli něco přiučit.

Americký obránce by mohl okoukat klid v rozehrávce a ofenzivní schopnosti, český nováček by zase mohl postupně zjišťovat, jak se má správně chovat na zámořském ledě. I když dojem už udělal.

„Proti Pittsburghu se předvedl slušně, zaujal mě jeho klid. Zatím musím říct, že jeho výkony jsou působivé," sdělil obránce Brian Campbell, vítěz Stanley Cupu, který má na kontě 1002 utkání v NHL.

Na čem musí Kempný hodně zapracovat je anglický jazyk. Ale ani to není bariéra, obránce už se do výuky dávno pustil a rozhodně to není o tom, že by si s parťáky nerozuměl.

„Jen se nenechte zmást, on angličtinu trochu zvládá," bránil Kempného před novináři náhradní brankář Scott Darling. „Někteří kluci se občas trochu stydí, to víte, jiná země... asi bych se choval stejně. Ale když jsou pak s ostatními v šatně, klidně si tu pokřikují anglicky. Takže v tomhle problém vážně není," vysvětlil extravagantní gólman.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud