4. října 2016 • 07:30

Gudas začal sezonu drsným hitem. Voráček se ho zastal v bitce

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

První přípravný zápas na novou sezonu se pro Radko Gudase z Philadelphie smrskl na necelou jednu třetinu. Řízný český zadák totiž na jejím konci nevybíravým způsobem přilepil na mantinel hvězdičku Jimmy Veseyho z Rangers a po následné mele zamířil do šaten. Zápas, který Flyers díky dvěma gólům Jakuba Voráčka vyhráli 4:3 v prodloužení, mu tak vynesl 22 trestných minut.



Nažhavený je Radko Gudas na novou sezonu, o tom není pochyb. Zlomené zápěstí ho připravilo o start na Světovém poháru, a tak nedostatek fyzického hokejového kontaktu musel rychle dohnat. Obětí se stal Jimmy Vesey, jedno z nejdiskutovanějších jmen letošního léta. Muž, který z podpisu kontraktu udělal kovbojku a nakonec po dlouhých tahanicích zamířil do Rangers.

Americký zelenáč se zastavil s kotoučem u mantinelu a rozjetý obránce domácích do něj tvrdě zezadu najel. V tu chvíli byl okamžitě u Gudase téměř o 20 centimetrů větší ranař Dylan McIlrath a žádal odvetu. Beka by pravděpodobně pěkně zbušil, kdyby na něj nestihl skočit Jakub Voráček , který kamaráda uchránil od většího množství ran.

VIDEO: Hit Gudase a následná bitka

Zaskočený Vesey se chvíli zvedal z ledu a získal lehkou poučku na téma "jak se vystavit zranitelné pozici." V NHL se mu bude hodit. Šikula se pak velmi rychle oklepal a v zápase zvládl dokonce vstřelit svůj první gól.

Gudas to měl horší, těžko říct, co se mu poté v šatně honilo hlavou, navíc s jeho kriminální minulostí tohle nebyl hladký začátek. „Viděl jsem už několik podobných hitů od Gudase. Tím tuhle debatu skončím," řekl po zápase trenér hostí Alain Vigneault.

Zámořští experti se obránce Flyers ale zastali. Ostrý zákrok by neměl být předmětem debaty disciplinární komise. „Z toho další trest nebude. Jasná ukázka toho, jak se sám hráč může vystavit do nebezpečné pozice," řekl hokejový expert Nick Kypreos a přidali se k němu i další kapacity, například Bob McKenzie či Chris Johnston.

Radko Gudas každopádně od startu sezony vysílá jasný psychologický vzkaz. Žádný soupeř není v bezpečí, když je on na ledě.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud