10. října 2016 • 15:45

TOP 10 pracháčů NHL: Jeden Čech, „zchudlý“ král a až sedmý Crosby

Autor: jab, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je to zajímavé čtivo, pro Čecha s průměrným měsíčním platem možná až úsměvně bolestivé. Sumy, za které hrají borci v NHL nejsou v měřítku zámořských sportů zdaleka nejvyšší, přesto jde o horentní částky. Podívejte se v GALERII na desítku nejlépe placených hráčů nejlepší hokejové ligy světa pro sezonu 2016/17, která odstartuje ve středu čtveřicí zápasů. Malá ochutnávka? Pomyslný trůn opustil po čtyřech letech obránce Montrealu Shea Weber a mezi deseti vyvolenými je i Jakub Voráček.



Sedmadvacetiletý útočník Flyers se výrazně posunul v žebříčku díky osmiletému kontraktu na 66 milionů dolarů, který podepsal na konci června loňského roku. Po uplynulé sezoně mu skončila čtyřletá smlouva na 17 milionů dolarů, takže měl roční plat 4,25 milionu dolarů.

Mezi nejlépe placenými českými hráči předstihl Davida Krejčího z Bostonu, který bere 7,25 milionu dolarů. Krejčí vstupuje do druhého roku šestileté smlouvy na 43,5 milionu dolarů. Na třetí místo se posunul centr Tomáš Plekanec z Montrealu, jenž si přijde v prvním roce nového dvouletého kontraktu na sedm milionů dolarů. Uzavřel jej loni v říjnu celkem na 12 milionů dolarů.

Podívejte se v GALERII na 10 nejlépe placených hokejistů v NHL.

8.-10. Alexandr Ovečkin (Washington) 10,000.000 dolarů
8.-10. Alexandr Ovečkin (Washington) 10,000.000 dolarů

Čtyřiačtyřicetiletý Jaromír Jágr má s Floridou roční smlouvu se základním příjmem rovných čtyř milionů dolarů, ale může získat dalších až 1,515 milionu dolarů na bonusech. Přibude mu 300 tisíc dolarů vždy po odehrání 10, 20, 30, 40 a 45 zápasů v sezoně. Po pěti tisících dolarů by si připsal na konto za zisk Hart Trophy pro nejužitečnějšího hráče, Art Ross Trophy pro vítěze kanadského bodování a také za triumf ve Stanleyově poháru.

Ještě vyšší bonusy může získat po svém návratu z Vancouveru do Arizony útočník Radim Vrbata. Roční smlouva mu zaručuje základní plat jeden milion dolarů, ale po odehrání 30 utkání obdrží dalších 500 tisíc dolarů. Stejná částka se mu připíše na účet v případě zisku 40 bodů či 20 branek. Další 1,25 milionu dolarů by mohl získat podle cesty Coyotes v play off.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud