11. října 2016 • 06:54

Šest zápasů STOP. Nový ročník NHL začne bez potrestaného Gudase

Autor: mto, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Start nové sezony NHL se obejde bez českého pořízka Radko Gudase. Obránce Philadelphie dostal od vedení soupeře trest na 6 zápasů za faul na útočníka Austina Czarnika z Bostonu. Ten utrpěl po střetu s bekem Flyers otřes mozku. Během své nucené absence přijde Gudas o 245.000 dolarů (téměř šest milionů korun) z platu. Do sestavy Flyers se bude moci vrátit za dva týdny v domácím utkání s Buffalem.



Gudas doplatil na zákrok v posledním přípravném zápase Philadelphie před novým ročníkem NHL. V první třetině sobotního duelu narazil Czarnika zezadu na mantinel a dostal od rozhodčího trest na dvě minuty. Pro třiadvacetiletého útočníka Bostonu, který čeká na svou premiéru v NHL, zápas po Gudasově faulu skončil. Podle zámořských médií bude s otřesem mozku mimo hru nejméně týden.

Gudas byl kritizován za příliš tvrdou hru v některých zápasech už v minulosti, ale potrestán byl dosud pouze jednou. Loni v prosinci dostal třízápasový distanc za úder do hlavy útočníka Miky Zibanejada z Ottawy.

VIDEO: Tenhle zákrok vynesl Gudasovi stopku

V přípravě na nový ročník vyvolal diskuse Gudasův zákrok na útočníka Jimmyho Veseyho v utkání s New York Rangers, po kterém žádný postih nepřišel. Faul na Czarnika už bez odezvy disciplinární komise, která Gudase v pondělí telefonicky vyslechla, nezůstal.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud