11. října 2016 • 15:30

Jágrovo nové křídlo ve Floridě: NEJ prcek NHL mu je sotva po ramena!

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Florida Panthers mají za sebou divoké léto plné změn na soupisce. Těsně před startem ročníku pak Panthers jmenovali svého nového kapitána a kvůli zranění také předvedli nástupce Jonathana Huberdeaua, tedy důležitého křídla první formace. S Jágrem bude nastupovat pouhých 173 centimerů vysoký Jonathan Marchessault, posila z Tampy Bay.



O Jágrovi je dobře známé, že nemá rád, když se hráči kolem něj v sestavě točí. Ve svých nejlepších letech měl kolem sebe stabilní tváře, jakými byli Mario Lemieux , Martin Straka , nebo Michael Nylander. Poslední dva s ním hráli i ve více klubech. Když mu naopak kouč spoluhráče v útoku točil, jako občas v New Jersey, nebál se ozvat.

Na Floridě s Jágrem pravidelně hrají hvězdičky budoucnosti Aleksander Barkov a Jonathan Huberdeau a není co zkoumat, klape to! Jenže smůla, Kanaďan se v přípravě zranil a výsledek je nemilosrdný, 3-4 měsíce musí zůstat na marodce.

„Je to velká ztráta pro náš útok i pro celý tým. Hrajeme spolu od té doby, co patřím Floridě, klape nám to a Jonathan navíc v kempu vypadal skvěle," kroutil hlavou Jágr. „Ale nedá se nic dělat, musíme se s tím poprat," řekl pro Miami Herald.

Kdo dostane šanci?

Jenže co naplat, tak to zkrátka ve sportu chodí, šanci od trenéra Gerarda Gallanta dostane někdo jiný. Kouč už navíc prozradil, kdo to bude. Jeho křestní jméno je stejné a je to jeden z mužů, kteří Panthers posílili během letního vyztužování kádru. Jeho jméno je Jonathan Marchessault.

„Jágr a Barkov jsou dva skvělí hráči, co dokážou, už jsme viděli dříve," řekl s obdivem pětadvacetiletý útočník, kterého si Florida pořídila od konkurence z Tampy Bay aby zpevnil spodní formace klubu.

Nikdy nedraftovaný hokejista, který se 173 centimetry patří k nejmenším v lize, má teď ale šanci ukázat, že má na plnohodnotnou roli v NHL. Je to tak, Marchessault se sice v nejlepší lize světa objevuje od ročníku 2012/13, ale z celkových 49 utkání jich 45 odehrál v upylnulé sezoně.

Předtím se snažil prosadit v Columbusu, ale vedlo to jen k degustaci NHL na 2 utkání. Pak putoval skrz farmářské týmy Blue Jackets a Lightning a vedl si velmi slušně. Jenže to bylo jen v AHL...  Jeho přednostmi jsou velmi šikovné ruce a přehled. Na ledě si dokáže najít prostor a prezentovat svoje ofenzivní choutky.

Budou stačit na první formaci? Uvidíme brzy.

Dres Floridy se Jakubu Kindlovi vzdaluje
Dres Floridy se Jakubu Kindlovi vzdaluje

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud