Martin Tomaides
14. října 2016 • 08:30

Drsní Češi z Tampy. Šustr a Palát se poprvé v NHL poprali

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ondřej Palát a Andrej Šustr patří už několik let na soupisku Tampy Bay a jsou její nedílnou součástí. Jeden sbírá body a rozdává hity, druhý se stará o nepropustnost defenzivy. Přesto českou dvojici fanoušci Lightning v letošní ligové premiéře viděli v situaci naprosto nové. Oba reprezentanti se totiž proti Detroitu (6:4) poprvé v NHL poprali.



Dva metry vysokého obránce Šustra jeho parametry k fyzickému hokeji přímo předurčují. Chybějící přední zub pomáhá. Přesto to není typ Zdena Cháry, který by díky své mohutné postavě a síle každého vetřelce ve své osobní zóně potrestal. V zámoří se pohybuje od sezony 2008/09 a tohle byla teprve jeho třetí bitka a první v NHL.

Počínal si ale velmi dobře. Když bylo v mele před brankářem Petrem Mrázkem třeba bránit hvězdné útočníky Stevena Stamkose a Jonathana Drouina, chňapl prvního soka, kterým byl bek Brendan Smith a nebál se vrhat pěsti. Rozdal i pár úderů a podle odborného serveru hockeyfights.com se stal vítězem.

VIDEO: Rvačka Šustra se Smithem

Svou ranařskou premiéru má za sebou i subtilní útočník Ondřej Palát, který sice mezi forvardy Lightning patří mezi špičku ve statistice srážek, ale tam, kde se shazují rukavice, se nevyskytuje.

A vlastně tomu tak bylo i tentokrát, důležitá součást ofenzivy Lightning rozhodně do pěstní výměny svou energii vkládat nechtěla, ve rvačce s Jonathanem Ericssonem ani Palát nestihl sundat rukavice, jenže moc neměl na výběr.

VIDEO: Popral se i Palát

Zkušenému Švédovi se nelíbil hit na nováčka Xaviera Ouelleta, kterým Palát mladíka poslal k ledu. Svého svěřence se ale okamžitě zastal trenér Jon Cooper. „Byla to povedená a čistá hokejová srážka. Palát není zákeřný hráč," řekl kouč.

Nejsmutnějším Čechem na ledě tak musel být brankář Petr Mrázek, který sice pochytal třicet střel, přesto pětkrát inkasoval. On sám navíc dobře věděl, že Red Wings několikrát zachránil. „Dnes hrál dobře. Petr moc dobře ví, že je skvělý brankář," snažil se gólmana po porážce zastat kapitán Henrik Zetterberg.

VIDEO: Jeden z parádních zákroků Petra Mrázka

MATCH OVERVIEW LEGACY
14. 10. • 01:30
Tampa Bay Lightning
Tampa Bay Lightning
6:4
ONLINE
14. října
01:30
Detroit Red Wings
Detroit Red Wings
Góly

Domácí: 27:23. Drouin, 33:05. Paquette, 43:17. Boyle, 48:34. T. Johnson, 56:50. Killorn, 58:39. Filppula

Hosté: 03:12. Vanek, 08:26. Vanek, 28:18. Nielsen, 57:55. DeKeyser

Sestavy

Domácí: Bishop (Vasilevskij) – Hedman, Strålman, Garrison, Šustr, Coburn, Nestěrov – Palát, Stamkos (C), Drouin – Killorn, T. Johnson, Kučerov – Naměstnikov, Filppula, Point – Boyle, Paquette, J.T. Brown.

Hosté: Mrázek (Howard) – DeKeyser, Marčenko, Br. Smith, Green, Ouellet, Ericsson – Zetterberg (C), Nielsen, Tatar – Abdelkader, D. Larkin, Sheahan – Nyquist, Helm, Vanek – Ott, Glendening, D. Miller.

Rozhodčí

Dave Jackson, Kelly Sutherland – Brad Kovachik, Tim Nowak

Stadion

Amalie Arena, Tampa

Návštěva

19092 diváků

Petr Mrázek si start do sezony asi představoval jinak
Petr Mrázek si start do sezony asi představoval jinak

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud