16. října 2016 • 08:50

Jágr, kam se podíváš. Já si odnesl dva, smál se trenér po výhře Floridy

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kdo zbožňuje Jaromíra Jágra, ten na sobotním utkání proti Detroitu nesměl chybět. Panthers totiž slavili "bobblehead night", tedy večer, kdy každému fanouškovi na zápase daroval klub postavičku českého hokejisty. I s parádní hřívou. Tisíce Jágrů v hale pak přinesly mužstvu štěstí, Florida vyhrála 4:1 a Jágr si připsal první nahrávku sezony. Radost mohl mít větší, než sok Petr Mrázek, který byl aspoň zvolen třetí hvězdou zápasu.



Ještě před pár lety by to bylo opačně. Detroit by před zápasem byl tím týmem, který by si v souboji této dvojice dělal zálusk na dva body do tabulky. A pravděpodobně by si je i odvezl. Jenže teď je to jinak a Panthers ani nevadí zranění křídla z první formace Jonathana Huberdeaua. Toho zatím výtečně zastupuje Jonathan Marchessault.

„Bylo nepříjemné vidět na začátku sezony zranění klíčových hráčů, ale je skvělé, že jsme se z toho nesložili," vykládal Marchessault a zmínil Huberdeaua a Nicka Bjugstada, kteří jsou důležitými částmi týmu. „Ukázali jsme charakter a daří se i mně. Aby ne, v každé lajně, ve které tu můžu nastoupit," jsou skvělí hráči, řekl autor gólu a dvou nahrávek pro Sun Sentinel.

Zápas sice Florida vyhrála 4:1, ale dvě branky vstřelila až v úplném závěru. Do té doby byl mužem utkání gólman Petr Mrázek , který pochytal 34 střel a několikrát Detroit podržel. „Nemělo to dnes být tak těsné, ale Mrázek se několikrát skutečně předvedl," chválil českého muže s maskou trenér domácího týmu Gerard Gallant.

VIDEO: Sestřih utkání Florida - Detroit

Po zápase si pak kamery zase zabíraly gólmana Roberta Luonga. Proč? Připsal si totiž 438. vítězství v kariéře a v historické tabulce přeskočil legendárního Jacquese Planta. „Dneska nemusel dělat tak moc zákroků, ale zůstal ve střehu a byl tam, kde měl být, když jsme ho potřebovali," chválil sedmatřicetiletého mazáka Gallant.

V hledišti ale patřil večer Jágrům . Kde kdo si během zápasu vesele hrál se zmenšeninou českého hokejisty. Ten se přiznal, že podobným způsobem byl už kdysi poctěn v Pittsburghu a Washingtonu, ale současné provedení je prý zatím nejlepší. „Skvělá podoba, mnohem lepší, než před patnácti lety," smál se.

A svého Jágra si domů nakonec nebrali jen fanoušci, po vítězném utkání byl tázán na postavičku lídra Panthers také sám trenér Gallant, jenž chválil skvělou práci českého útočníka před třetím gólem. „Domů si nesu dva," řekl pro klubovou televizi.

MATCH OVERVIEW LEGACY
16. 10. • 01:15
Florida Panthers
Florida Panthers
4:1
ONLINE
16. října
01:15
Detroit Red Wings
Detroit Red Wings
Góly

Domácí: 01:10. Trocheck, 10:01. Sceviour, 57:38. Barkov, 58:37. Marchessault

Hosté: 13:07. Helm

Sestavy

Domácí: Luongo (Reimer) – Yandle, Ekblad, Matheson, Demers, Pysyk, Petrovic – Marchessault, Barkov, Jágr – J. Jokinen, Trocheck, R. Smith – McCann, Malgin, Sceviour – McKegg, MacKenzie (C), Harper.

Hosté: Mrázek (Howard) – DeKeyser, Green, Br. Smith, Marčenko, Ericsson, Ouellet – Athanasiou, Nielsen, Zetterberg (C) – Tatar, D. Larkin, Sheahan – Nyquist, Helm, Vanek – Abdelkader, Glendening, D. Miller.

Rozhodčí

Jackson D. , Sutherland K. – Cherrey S. , Nowak T.

Stadion

BB&T Center, Sunrise

Návštěva

16 868 diváků

Petr Mrázek ani ve druhém zápase sezony nevychytal vítězství
Petr Mrázek ani ve druhém zápase sezony nevychytal vítězství

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud