18. října 2016 • 10:07

Pasta k sežrání! Český talent v den těstovin vládne střelcům NHL

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

NHL vládnou mladí hoši, a ty české zastupuje David Pastrňák z Bostonu. Proti Winnipegu trefil výhru (4:1), skóroval i ve třetím zápase sezony a dělí se společně s Austonem Matthewsem a Richardem Pánikem o čelo střelecké tabulky NHL. Svůj jubilejní stý zápas v lize si tedy celkem příjemně osladil. „Ale nechci mluvit o sobě, těší mě, že se nám na cizích kluzištích daří jako týmu," řekl Pastrňák v den, kdy se ve světě slaví "National Pasta Day."



Trenér Claude Julien se musel na začátku ročníku pěkně kabonit. Startovat bez Patrice Bergerona není něco, co měl v plánu. Jenže absence zraněného forvarda vytvořila šanci útoku, který zatím ničí soupeře. Trio David Pastrňák - David Backes - Brad Marchand posbíralo ve třech bitvách celkem 16 bodů a vévodí lize v tabulce +/-. Všichni tři útočníci mají 7 kladných bodů.

VIDEO: Pastrňák trefil vítězství

Ve Winnipegu rozhodl ve 40. minutě o vítězství Pastrňák a byl i na začátku gólové akce nováčka Brandona Carla, jenž si v čase 58:01 připsal svou první trefu v NHL. Klíčová formace pak byla na ledě i při gólu Zdena Cháry do prázdné brány, ale českého hokejistu nahradil ve hře defenzivní odborník Dominic Moore.

„Měl jsem rychlost a snažil jsem se předjet obránce, ale ten mě dobře pokryl. Tak jsem udělal oblouk a pokusil se najít Davida Backese na druhé straně. A se štěstím to skončilo v brance," popsal Pastrňák svou devětadvacátou trefu v NHL. Populární "Pasta" se navíc symbolicky trefil během "National Pasta Day", tedy v den, kdy se ve světě oslavují těstoviny, a proto si v šatně vyslechl taky několik vtípků.

Hlavní hvězdou zápasu byl nakonec zvolen finský gólman Tuukka Rask, který pochytal celkem 34 domácích pokusů a zaskvěl se především během přesilových her domácích Jets. To lapil rovnou 13 ran. „Byl nejlepším mužem na ledě. Za stavu 1:1 měli velké šance, ale on nás udržel ve hře," chválil pro NHL.com muže s maskou právě Pastrňák.

VIDEO: Rask chytal výtečně

Bývalý brankář Plzně navíc ze zdánlivě obyčejného utkání odešel s významným zápisem do klubových dějin. Rask se stal totiž prvním brankářem Bostonu, který si v jednom zápase dokázal připsat dvě nahrávky. Byl u branky Pastrňáka i závěrečné trefy Cháry do odkryté klece.

Po nepřesvědčivých výkonech v přípravě mohou být Bruins nakonec velmi spokojení, start ročníku zvládli, dvě výhry ze tří venkovních utkání se počítají. „V týmu máme několik nových tváří a tenhle start z nás pro začátek sundá část tlaku," myslí si kouč Julien.

Střelecká tabulka NHL:
1. Pastrňák (Boston) - 4
2. Matthews (Toronto) - 4
3. Pánik (Chicago) - 4
4. Kreider (NY Rangers) - 3
5. Burns (San Jose) - 3
a 6 dalších hráčů

VIDEO: Sestřih utkání Winnipeg - Boston

MATCH OVERVIEW LEGACY
18. 10. • 02:00
Winnipeg Jets
Winnipeg Jets
1:4
ONLINE
18. října
02:00
Boston Bruins
Boston Bruins
Góly

Domácí: 10:00. Wheeler

Hosté: 10:19. D. Moore, 39:03. Pastrňák, 58:01. Carlo, 59:10. Chára

Sestavy

Domácí: Hellebuyck (Hutchinson) – Byfuglien, Morrissey, Myers, Enström, Postma, Chiarot – Wheeler (C), Scheifele, Laine – Stafford, Perreault, Ehlers – Armia, Burmistrov, Connor – Matthias, Lowry, Tanev.

Hosté: T. Rask (Chudobin) – Carlo, Chára (C), O'Gara, Krug, C. Miller, Liles – Pastrňák, Backes, Marchand – Heinen, Krejčí, Spooner – J. Hayes, Riley Nash, Beleskey – Acciari, D. Moore, Schaller.

Rozhodčí

Watson, Luxmore – Driscoll, Miller

Stadion

MTS Centre, Winnipeg

Návštěva

15 296 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud