Jan Barák
18. října 2016 • 11:51

Ikona ze hry, Zatkoff a Slovák s otazníkem. Zachrání LA Pavelec?

Autor: Jan Barák
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dva odehrané zápasy stačily, aby se vedení Los Angeles začalo v lóži nervózně ošívat. Což o to, dvě porážky a nula bodů na kontě, to se kouše relativně snadno, do konce základní části NHL bude dalších 80 možností nápravy. Hlubší vrásky způsobilo zranění brankářské jedničky Jonathana Quicka, který bude Kings chybět několik měsíců. Je třeba najít záskok, co Ondřej Pavelec?



Quick je synonymem úspěchu Los Angeles, on je Los Angeles. 30letý rodák z Milfordu je klíčovým mužem týmu od roku 2009, od té doby dvakrát pomohl organizaci k zisku Stanley Cupu (2012 a 2014) a play off nelapal jen jednou v sezoně 2014/15. Majitel stříbra z olympiády ve Vancouveru je teď ale ze hry, v prvním duelu sezony proti San Jose si zranil tříslo a dle prognóz klubových lékařů bude absentovat tři až čtyři měsíce. A tak se nad prosluněným městem andělů náhle zatáhlo.

S myšlenkou angažování českého brankáře, kterého Winnipeg poslal na farmu do Manitoby, si pohrává uznávaný hokejový novinář Dennis Bernstein, který má na Twitteru skoro 19 tisíc followerů. "Zatkoffa sice ze dvou porážek Králů nelze vinit, zdroj blízký klub ale prozradil, že Kings zvažují angažování Ondřeje Pavelce," napsal dopisovatel TheFourthPeriod.com.

Námluvy s 29letým mistrem světa z roku 2010 v sobě nesou jedinou svízel, ale pořádnou. Pavelec má před sebou poslední rok pětiletého kontraktu celkem na 19,5 milionu dolarů, takže Kings by museli najít prostor na 3,9 milionu pod platovým stropem. A ten v tuto chvíli nemají.

„Jít do Evropy byla absolutně nulová varianta, protože mám smlouvu na skoro pět milionu dolarů, a kdybych šel pryč, znamenalo by to, že to tady nechám… Což jsem nechtěl," řekl v rozhovoru pro Sport Pavelec, který už na farmě chytal v neděli první utkání, proti Iowa Wild si připsal si 35 zákroků a jeho tým prohrál 2:3 po nájezdech.

Ale zpátky k penězům, které jsou přeci "jen" první nejdůležitější věc na světě. Prostor pod platovým stropem mají Kings zhruba 1.5 milionu, takže by se museli kvůli Pavelcovi někoho zbavit, nebo zařadit Quicka na listinu dlouhodobě zraněných hráčů (kontrakty sem umístěných borců se do stropu nezapočítávají).

Anebo se trenér Darryl Sutter spolehne na stávající brankářskou dvojici Jeff Zatkoff a Slovák Peter Budaj. "Mojí důvěru mají oba," nechal se pro klubové stránky slyšet Sutter.

29letý Američan ale zatím příliš nepřesvědčil, ve dvou startech inkasoval v průměru 3.08 gólu a úspěšnost zákroků má jen 89.1%. A Budaj? Ten po trejdu z Montrealu odchytal za LA během dvou sezon jediný duel, kdy proti Rangers dostal čtyři góly a pomohl k výhře 5:4 v prodloužení.

Oblékne Pavelec v NHL po Atlantě a Winnipegu dres třetího týmu? Nechme to budoucnosti.

Jeff Zatkoff ze dvou startů nezískal pro Kings ani jeden bodFoto ČTK

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud