19. října 2016 • 10:59

Florida zmátla všechny. Měl tenhle kontroverzní gól platit?

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

První derby sezony už měli skoro v rukávu, ale nakonec to nevyšlo. Florida prohrála s Tampou Bay 3:4 po samostatných nájezdech, a to ještě pomohl jeden celkem kontroverzní zásah. Vincent Trocheck byl autorem gólu ze samostatného nájezdu, který musel být posvěcen, i když střídačka Lightning se už radovala z výhry. Nakonec ani tahle trefa nepomohla.



Americký střelec zmátl naprosto všechny. Brankáře Bena Bishopa, hokejisty Tampy, fanoušky v hale, dokonce i siréna už křičela radostí, když Trocheck poslal puk do klece. Ale sudí mu po poradě dali za pravdu, gól kanonýra Panthers platí, hraje se dál.

VIDEO: Trocheck a jeho kontroverzní nájezd

Důvod k pochybám dal způsob provedení nájezdu. Útočník Floridy tak dlouho kličkoval, až Bishopa konečně nachytal. Jenže puk mu v poslední části nájezdu unikl a on máchl do prázdna. Hotovo? Ne! Kotouč se k hráči totiž doklouzal a ten neváhal a stejně zariskoval a zakončil. A úspěšně. I když muži v pruhovaném v první chvíli trefu neuznali.

Čtveřice arbitrů se pak šla radit a svůj názor změnila. Vyjádření ligy je jasné, puk se hýbal do strany a ne dozadu, proto mohla být branka uznána. Mnoho expertů ale bylo proti. „Nechápu to, vždyť už přece puk neměl pod kontrolou," divil se na Twitteru Pierre LeBrun.

Co na tom, Florida nakonec stejně nájezdy prohrála, výhru trefil v šesté sérii nováček Brayden Point. „Trocheckova situace byla přímo nervydrásající. Dostali jsme ještě jednu šanci zápas vyhrát, bohužel jsme ji nevyužili," řekl po utkání pro Sun Sentinel bek Mike Matheson, který svým prvním gólem v NHL v 56. minutě poslal Panthers do nadějného vedení 3:2.

Během závěrečné power play domácích pak Florida mohla zápas ukončit, hned tři hokejisté ale neuspěli při pokusu trefit odkrytou klec, a tak zaúřadoval ostrostřelec Steven Stamkos. Šest vteřin před koncem základní hrací doby napálil do sítě Jamese Reimera takovou ránu, kterou umí trefit jen opravdoví pistolníci.

„V NHL není moc hráčů, kteří by něco takového dovedli. Dokázal bych je spočítat na jedné ruce," rozplýval se kouč Jon Cooper, který na Stamkose spoléhá.

VIDEO: Stamkos předvedl dokonalou střelu

„Sám jsem byl v šoku, že se chystal střílet, když jsem viděl ten úhel," kroutil hlavou útočník Alex Killorn. „Jenže když máte v týmu takhle zkušeného hráče, tak prostě věříte tomu, co dělá."

Svou premiéru si v barvách Floridy odbyl osmadvacetiletý gólman James Reimer. Moc nechybělo a byla vítězná. Nakonec si připsal 25 zákroků a Panthers pomohl aspoň k jednomu bodu. Druhý nedosažený ho mrzel.

„Stamkos je výtečný hráč. Dostal skvělou přihrávku a srovnal skóre hodně dobrou střelou. Člověk by rád takové pokusy chytil, ale někdy je to prostě nemožné," popsal brankář pro NHL.com.

VIDEO: Sestřih utkání Tampa Bay - Florida

MATCH OVERVIEW LEGACY
19. 10. • 01:40
Tampa Bay Lightning
Tampa Bay Lightning
4:3
ONLINE
19. října
01:40
Florida Panthers
Florida Panthers
Góly

Domácí: 26:18. Killorn, 36:21. Palát, 59:54. Stamkos, 65:00. Point

Hosté: 22:38. Sceviour, 45:26. Trocheck, 55:52. Matheson

Sestavy

Domácí: Bishop (Vasilevskij) – Hedman, Strålman, Garrison, Šustr, Nestěrov, Coburn – Palát, Stamkos (C), Drouin – Killorn, T. Johnson, Kučerov – Naměstnikov, Filppula, Point – Paquette, Boyle, J.T. Brown.

Hosté: Reimer (Luongo) – Yandle, Ekblad, Matheson, Demers, Pysyk, Petrovic – Marchessault, Barkov, Jágr – J. Jokinen, Trocheck, R. Smith – McCann, Malgin, Sceviour – McKegg, MacKenzie (C), Harper.

Rozhodčí

Gord Dwyer, Garrett Rank – Jonny Murray, Tony Sericolo

Stadion

Amalie Arena, Tampa

Návštěva

19 092 diváků

Ondřej Palát proti Floridě zvýšil na 2:1
Ondřej Palát proti Floridě zvýšil na 2:1

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud