21. října 2016 • 18:21

Unikátní Jágrova lapálie. Legendě "ukradl" hokejku mantinel

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V NHL už zažil Jaromír Jágr během kariéry prakticky všechno. Ale tohle? Zhruba tři minuty, než jako třetí hokejista v historii soutěže dosáhl na metu 750 gólů, se útočníkovi Floridy přihodila v utkání s Washingtonem (2:4) skutečná kuriozita. Když sjížděl k mantinelu, uvízla mu ve spoji hokejka. Ačkoliv se chvíli snažil, vyprostit se mu ji nepodařilo.



Hokejová kuriozita byla předzvěstí velkého momentu. Jágr stíhal ve druhé třetině útočníka Justina Williamse, v zápalu boje strčil čepel do spoje oddělující dva reklamní panely. Ukázalo se, jak velkou sílu má stále v rukou.

Když se následně snažil dostat hokejku ven a pokračovat ve hře. Jenže to prostě nešlo! Jágr musel svoji snahu radši vzdát a vyrazit na střídačku bez ní. I rozhodčí po přerušení hry měl problém Jágrovu hůl vyprostit.

Nová hokejka Jágrovi však přinesla štěstí. V 35. minutě vstřelil konečně prolomil střeleckou smůlu a srovnal na 2:2. Celkově 750. Svým gólem v NHL. Tak vysoko se ve střeleckých statistikách před ním dostal pouze Gordie Howe (801) a Wayne Gretzky (894). "Je to hezké číslo, ale raději bych byl, kdybychom vyhráli," nepropadla hokejová legenda velké euforii, přestože byl Jágr vyhlášený první hvězdou zápasu.

 

Jágrovu hokejku s obtížemi vyprostil od mantinelu rozhodčí
Jágrovu hokejku s obtížemi vyprostil od mantinelu rozhodčí

 

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud