23. října 2016 • 08:43

Před Tučňáky se otrávili kuřetem. Nashville pak vyhrál i bez Mazance

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nečekaný soupeř se postavil do cesty hokejistům Nashvillu. Vedení Predators muselo narychlo před utkáním se současnými šampiony z Pittsburghu povolat z AHL pětici hokejistů, protože v kabině mužstva řádila brutální střevní chřipka. „Něco takového jsem nikdy neviděl," řekl bek P.K. Subban. Nashville přesto bez několika opor a až s třetím brankářem v akci jasně vyhrál 5:1.



Že je něco špatně bylo poznat už v závěru sobotního zápasu v Detroitu, kde několik hráčům začalo být zle. Podle generálního manažera Davida Poileho byla na vině kuřecí polévka podávaná před utkáním s Red Wings. Ta pak začala jeho svěřence celkem solidně posílat do kolen.

„Pěkně nás to sundavalo, nikdy jsem neviděl, aby tolika hráčům najednou bylo takhle zle," vykládal pro The Tennessean útočník James Neal.

Americký střelec se nakonec do zápasu s Pens uzdravil, ale takové štěstí neměli kapitán Mike Fisher, útočníci Colton Sissons a Craig Smith a také brankářská jednička Pekka Rinne. Místo nich museli být z Milwaukee povolání Harry Zolnierczyk, Frederick Gaudreau, Trevor Smith, Austin Watson a gólman Juuse Saaros.

Ten se nakonec stal jedním z hrdinů bitvy. Na soupisce přeskočil Marka Mazance a při svém druhém startu v NHL pochytal 34 střel a bral své první vítězství. Hned se dočkal mnoha pochval. „Byl fenomenální, naše hlavní opora dnes večer," chválil forvard Ryan Johansen, který musel odstoupit ze zápasu s Red Wings, ale do včerejší bitvy už byl k dispozici.

Jedenadvacetiletý finský talent předvedl několik skvělých zákroků. Zastavil Phila Kessela v brejku, vytasil lapačku proti Nicku Boninovi, zkrátka svým novým parťákům dodával sebedůvěru, kterou rozsypaná soupiska potřebovala.

VIDEO: Saros vychytal Kessela

Predators se sebrali a našli nové borce, kteří za to dokážou vzít. Vítězství řídili dvougóloví Viktor Arvidsson a Kevin Fiala, první trefu v ročníku zapsal forvard Calle Järnkrok. „Bojovali jsme, byli jsme rychlí a všechno jsme házeli na bránu, proto jsme vyhráli," řekl po zápase pro NHL.com Arvidsson.

V Nashvillu tedy zavládla spokojenost a brzy snad i žaludeční pohoda. Trenér Peter Laviolette už totiž ráno před bitvou ze všeho byl trochu nervózní. „Nikdo se nechcete bavit o hokeji? Fakt si každý chcete povídat jen o zvracení a průjmu?" ptal se novinářů.

VIDEO: Sestřih utkání Nashville - Pittsburgh

MATCH OVERVIEW LEGACY
23. 10. • 02:10
Nashville Predators
Nashville Predators
5:1
ONLINE
23. října
02:10
Pittsburgh Penguins
Pittsburgh Penguins
Góly

Domácí: 03:08. Arvidsson, 22:26. Fiala, 30:36. Järnkrok, 31:32. Fiala, 39:24. Arvidsson

Hosté: 00:52. S. Wilson

Sestavy

Domácí: Saros (Mazanec) – Josi, Subban, Ekholm, Ellis, Carle, Weber – Arvidsson, Johansen, Neal – Forsberg, Ribeiro, Fiala – Wilson, Järnkrok, Watson – Zolnierczyk, T. Smith, F. Gaudreau.

Hosté: M.-A. Fleury (41. Condon) – Dumoulin, Daley, Cole, J. Schultz, Määttä – Kunitz, Malkin, Kessel – Hagelin, Bonino, Rust – S. Wilson, Cullen, Hörnqvist – Sestito, Fehr, Kühnhackl.

Rozhodčí

Chris Lee, Wes McCauley – Kiel Murchison, Matt MacPherson

Stadion

Bridgestone Arena, Nashville

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud