24. října 2016 • 15:27

Nejlepší start za 30 let! Edmonton rozjel sezonu ve velkém stylu

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Že by? Konečně? Dlouhé roky čekají hokejisté Edmontonu na dny, kdy znovu začnou hrát v NHL důstojnou roli. Jejich současný vstup do sezony je nejlepším, jaký tým Oilers od ročníku 1985/86 předvedl a kanadské město zaplavuje euforie. Tu je třeba brzdit, ale... Ale jen mírně, je vidět, že nová éra tradičního klubu právě přichází.



Současný pohled na ligovou tabulku skýtá obraz vskutku mimořádný. Edmonton je s deseti body na čele, sice ho ještě může přeskočit Montreal, ale to už je vedlejší. Oilers jsou na místech, kde se nenacházeli už roky.

Rýpalové sice poukazují na to, že vyjma St.Louis nestál proti mužstvu v úvodních duelech ročníku skutečně složitý soupeř (a mají pravdu), ale Edmonton hraje sebevědomě, s chutí a opírá se o nového kapitána a lídra Connora McDavida. A najednou to jde.

„Před startem ročníku jsme si řekli, že musíme dobře odstartovat. Je dobře, že se nám to povedlo," vykládal ještě před nedělní bitvou pod širým nebem proti Winnipegu silák Milan Lucic, který se stal největší letní posilou a měl by pomoci vytvořit novou tvář mužstva.

Kanadský golem vnáší do kabiny úplně novou energii, tu vítěznou. S Bostonem vyhrál Stanley Cup, uplynulou sezonu působil mezi úspěšnými hráči Los Angeles. Vyhrávat je tedy zvyklý. Navíc jeho jméno vzbuzuje strach a respekt, každý si dvakrát rozmyslí, než si na některou z hvězdiček Oilers vyšlápne.

Lucice se navíc přímo netýká ani nedávná minulost mužstva, které například na boje ve vyražovací části čeká od neúspěšného finále v roce 2006. „Tohle se tu teď maže a začínáme psát úplně jiný příběh. Snažíme se budovat vítěznou mentalitu," řekl pro Edmonton Sun chlapík, který by měl v klubu působit až do roku 2023.

Edmonton letos prohrál zatím pouze s Buffalem. Porazit dokázal Winnipeg, Carolinu, dvakrát Calgary a také silné Blues. Tohle vítězství potěšilo zatím v sezoně nejvíc. „Do play off se nedostanete, když nebudete porážet ty nejlepší," vysvětluje jasně brankářská jednička Cam Talbot.

Dalším na programu je Washington. Ideální mužstvo, na kterém si poslední větu lze potvrdit.

Connor McDavid slavil s Edmontonem pod otevřeným nebem pohodovou výhru
Connor McDavid slavil s Edmontonem pod otevřeným nebem pohodovou výhru

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud