25. října 2016 • 20:30

Jágr dostal v Pittsburghu kus střechy. Líbilo by se mu i spojení po kariéře

Autor: rou
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový Pittsburgh letos slaví padesátou sezonu v NHL. Největší slávu si nechal na začátek prosince na zápas s Detroitem, ocenění se ale už teď dočkal i Jaromír Jágr, který přijel se svou Floridou. Ikona Penguins devadesátých let dostala památeční plaketu, která je vyrobená z kusu střechy legendární Civic Areny, jež musela v roce 2011 ustoupit modernímu stánku Consol Energy Center.



Jaromír Jágr dorazil do Pittsburghu tradičně v dobré náladě, v šatně, kde dostal památeční plaketu se svým jménem, vtipkoval se známým novinářem a zavzpomínal i na své působení v dresu Penguins. V dresu s Tučňákem na prsou vletěl do NHL ve svých osmnácti letech jako kometa.

ONLINE: Zápas Pittsburgh - Florida sledujte zde »

„Byl jsem jenom mladý kluk. Všichni fanoušci i lidé v klubu se ke mně chovali jako bych byl jejich vlastní dítě. Věděli, jak těžké to pro mě bylo. Nemluvil jsem anglicky. Všichni lidé ve městě se mi to snažili ulehčit,“ ocenil zpětně Jágr. „Byl jsem zřejmě první, nebo jeden z prvních, kluků z Evropy, kteří za Pittsburgh hráli. Cítil jsem, že mi všichni chtějí pomoct,“ dodal veterán, který to dotáhl na nejlepšího Evropana v historii soutěže.

Jaromír Jágr dorazil na setkání s novináři v dobré náladě a s koblihou v ruce
Jaromír Jágr dorazil na setkání s novináři v dobré náladě a s koblihou v ruce

„Měli jsme fantastický tým a s tímhle týmem jsme vyhráli jen dva Stanley Cupy. Říkal jsem, že kdyby Mario ( Lemieux ) neměl své trable (rakovina uzlin či operace páteře), bylo by jich o tři, čtyři více. Ten tým byl prostě příliš dobrý,“ zasnil se Jágr.

Obletovaný velikán dostal i otázku, jestli si dovede představit, že by po skončení hráčské kariéry pokračoval v nějakém spojení právě s Penguins. „To by bylo hezké,“ nechal se slyšet Jaromír Jágr, který vysekl poklonu současné hvězdě týmu Sidneymu Crosbymu. Ten by si právě proti Floridě měl odbýt první zápas v nové sezoně, do které zatím nezasáhl kvůli otřesu mozku.

„Když přišel do NHL, bylo mu osmnáct a udělal, myslím, sto bodů (102). Tohle moc kluků v první sezoně nedokáže. Myslím, že to zvládli Mario nebo Gretzky , ale moc lidí ne. Takže je jasné, že je to výjimečný, výjimečný hráč. Na Světovém poháru naprosto dominoval a jeho útok byl nezastavitelný,“ připomněl Jaromír Jágr.

Podívejte se, jak Jaromír Jágr bydlí na Floridě! Klikněte ZDE »

Slavná 68 ráda spí. Tady jí to bude vyhovovat. Slavná 68 ráda spí. Tady jí to bude vyhovovat.Foto taosunrise.com

Fantomas ukázal Jágrovi fotku z nevydařeného MS 2002. Bylo to hrozný, uznal Jágr
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud