25. října 2016 • 23:13

Milan Michálek míří za bratrem, stěhuje se na farmu Toronta do AHL

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Českého hokejového útočníka Milana Michálka z Toronta si nevybral žádný jiný klub NHL z listiny volných hráčů, kam jej zařadili Maple Leafs v pondělí, a byl poslán do nižší AHL do celku Toronto Marlies. Jednatřicetiletý bývalý hráč San Jose a Ottawy hrál na farmě dosud pouze ve své první sezoně v zámoří 2002/03, kdy sehrál sedm duelů za celek Cleveland Barons.



Michálka potkal stejný osud jako jeho o dva roky staršího bratra Zbyňka, jehož zařadila před dvěma týdny na tzv. waiver list Arizona a jenž následně putoval do AHL do Tucsonu.

Michálek si v pěti zápasech v této sezoně NHL připsal gól a přihrávku. Toronto získalo v sezoně z pěti zápasů pět bodů, ale vyhrálo jen jednou. Místo, které Michálek uvolnil, zaujal útočník Ben Smith, jehož Maple Leafs získali z Colorada. Případný zájem jiných klubů mohl komplikovat i jeho roční příjem čtyř milionů dolarů v posledním roce tříletého kontraktu.

Do Toronta přišel Michálek letos v únoru z Ottawy, kde strávil téměř sedm let. Rodák z Jindřichova Hradce, jehož si San Jose vybralo v roce 2003 v prvním kole jako šestku draftu, má na kontě v NHL 747 zápasů a 446 bodů za 208 gólů a 238 asistencí. V 63 utkáních play off zaznamenal 15 gólů a devět přihrávek.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud