27. října 2016 • 13:18

Úmysl? Suspendace? NHL řeší Pastrňákův útok na hlavu obránce Rangers

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Boston nešlape, tečka. Medvědi připomínají unaveného obyvatele provinční ZOO, který už na sklonku října vyhlíží zimní spánek. Tři porážky v řadě, skóre 4:14, naposledy prohospodařený dvoubrankový náskok na ledě Rangers (porážka 2:5) rmoutí fanoušky. A jelikož problémy nikdy nechodí po jednom, Bruins ohrožuje i rozpad elitní formace Marchand - Bergeron - Pastrňák. Českému útočníkovi hrozí, že bude popotahován za úder loktem do hlavy Dana Girardiho.



20letý rodák z Havířova, který otevřel gólový účet zápasu už po deseti vteřinách hry, v polovině utkání na půlící čáře vletěl do zadáka Rangers, který zrovna sledoval puk dopadající ze vzduchu směrem k němu. Ještě než ho ale stihl zkrotit rukavicí, přiletěl Pastrňák a Girardiho levým ramenem poslal k ledu.

Okamžitě se strhla mela, do role mstitele se pasoval švédský útočník Rangers Jesper Fast. Sudí klubko hráčů roztrhli a Pastrňáka poslali na trestnou lavici s dvouminutovým trestem za nedovolený úder do oblasti hlavy a krku. Girardi odjel do kabiny, ze které se ale ještě v průběhu zápasu vrátil a celkem odehrál necelých sedmnáct minut.

VIDEO: Podívejte se na hraniční zákrok Davida Pastrňáka


Kanadský bek je o tři centimetry větší než Pastrňák, který si při jeho ataku pomohl lehkým naskočením. A právě to mu při případném trestu od disciplinární komise může přitížit. V anketě na prestižním webu Sportsnet si 59 procent čtenářů myslí, že by měl být suspendován.

Pro černožlutou organizaci by šlo o citelnou ztrátu, Pastrňákovi patří jedenáctá příčka v bodování NHL (5+3 v sedmi zápasech), lepší je jen s deseti body Brad Marchand.

Bruins hoří ve druhých třetinách

Kde hledat příčiny tápání Bostonu? Nedaří se hlavně ve druhých třetinách, v nichž v posledních třech zápasech dostali dohromady devět gólů a žádný nevstřelili. "První polovinu utkání jsme dnes hráli velmi dobře, jenže nemůžeme vyhrávat, když máme tolik vyloučení," řekl trenér Claude Julien v narážce na sedm faulů včetně toho od Pastrňáka, přičemž dva z nich domácí potrestali v přesilovce gólem.

Druhou periodu ztratili Bruins poměrem 0:3 díky gólům Ricka Nashe, Kevina Hayese a Brandona Pirriho. Výhru 5:2 zpečetili v závěrečných dvaceti minutách opět Pirri a Jimmy Vesey.

Druhým problémem jsou brankáři. Premiéru v NHL prožil proti Rangers Zane McIntyre, který dostal šanci při zdravotních problémech Tuukky Raska a Antona Chudobina. Až do 30. minuty držel čisté konto, pak ale pětkrát inkasoval. "Samozřejmě jsem si představoval lepší výsledek," konstatoval suše.

Přervat nit porážek bude moci Boston v noci ze soboty na neděli v Detroitu.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud