Martin Tomaides
3. listopadu 2016 • 12:02

Plekanec, Krejčí a spol. Které hvězdy NHL ještě v sezoně nedaly gól?

Vstoupit do diskuse
0
  • Je listopad, ale tihle borci pořád čekají na první gólJe listopad, ale tihle borci pořád čekají na první gólFOTO: Koláž: iSport.cz

    Říjen už je pryč, všechny týmy NHL už za sebou mají minimálně osm zápasů nové sezony, ale přitom se stále najde mnoho borců, kteří ještě nedokázali vstřelil gól. A nemluvíme o řadových pěšácích. Server iSport.cz si na ně posvítil a aby bylo jasno, vybíral jen útočníky. Takže Johna Klingberga, Keitha Yandleho či Toreyho Kruga netřeba hledat.

  • Michael Cammalleri (New Jersey)

    Michael CammalleriFoto Reuters / Robert Mayer-USA TODAY Sports

    Počet utkání: 8
    Body: 3 (0+3)
    V loňské sezoně: 38 bodů (14+24)

    Cammalleri je rozený střelec. Šestkrát překonal v kariéře dvacetigólovou hranici, dvakrát třicetigólovou. Na branky má prostě čich. V New Jersey jsou ale společně s Pavlem Zachou a defenzivním specialistou Vernonem Fiddlerem jedinými útočníky základní sestavy, kteří ještě nevstřelili gól.

  • Loui Eriksson (Vancouver)

    Počet utkání: 10
    Body: 4 (0+4)
    V loňské sezoně: 63 bodů (30+33)

    Tenhle švédský kanonýr byl v létě na trhu volných hráčů téměř nejžádanějším zbožím. V Kanadě zatím pohodu nenašel. Z nočního utkání proti Montrealu dokonce koluje záběr, kde autor 212 branek v NHL mine puk a máchne do prázdna. Za jak dlouho se vrátí forma? Canucks ji zoufale potřebují, v posledních čtyřech zápasech vstřelili jen 2 góly.

  • Filip Forsberg (Nashville)

    Filip ForsbergFoto ČTK/AP

    Počet utkání: 9
    Body: 7 (0+7)
    V loňské sezoně: 64 bodů (33+31)

    Dvaadvacetiletý útočník je podepsán pod vlažným rozjezdem Predators do sezony. Rozhodně na něj nejde házet všechno, pořád je nejprodkutivnějším hráčem mužstva, jen ty góly zkrátka chybí... Navíc s bilancí - 3 patří k nejhorším v mužstvu.

  • Boone Jenner - Brandon Dubinsky (Columbus)

    Boone JennerFoto ČTK/AP

    Počet utkání: oba 8
    Body: oba 1 (0+1)
    V loňské sezoně: 49 bodů (30+19) / 48 bodů (17+31)

    Jenner byl v poslední sezoně druhým nejlepším střelcem týmu a Blue Jackets na něj chtějí nakládat čím dál více zodpovědnosti. Asi je ještě brzy. Veterán Dubinsky má zase za sebou třetí bodově nejepší sezonu kariéry, ale odrazit se do další se zatím nedaří. Se statistikou - 8 patří oba borci na dno ligy, horší jsou už jen tři hráči.

  • David Krejčí - Matt Beleskey (Boston)

    David KrejčíFoto ČTK/AP

    Počet utkání: oba 9
    Body: 3 (0+3) / 0
    V loňské sezoně: 63 bodů (17+46) / 37 bodů (15+22)

    Český hokejista musel na poslední chvíli odříct kvůli zranění účast na Světovém poháru a pohodu se mu zatím nepodařilo najít ani v klubových barvách. Beleskey je jediným hráčem v seznamu, který nemá ani bod. Přitom bere téměř 4 miliony dolarů. Přihoďte ještě bezgólového Jimmyho Hayese a je z toho v tuto chvíli slušně brankově impotentní formace.

  • Andrew Ladd - Jason Chimera (NY Islanders)

    Jason ChimeraFoto Reuters / Brad Penner-USA TODAY Sports

    Počet utkání: oba 10
    Body: 1 (0+1) / 3 (0+3)
    V loňské sezoně: 46 bodů (25+21) / 40 bodů (20+20)

    Islanders zatím patří k největším zklamáním ročníku a tihle dva výrazně přispívají. Letní posily v této sezoně berou 7,7 milionu a hlavně od Ladda, který podepsal víceletý kontrakt, se čeká brzké procitnutí. Ve statistice +/- jsou se třemi (Ladd) a pěti (Chimera) zápornými body nejhoršími útočníky klubu.

  • Ryan Nugent-Hopkins (Edmonton)

    Ryan Nugent-HopkinsFoto ČTK/AP

    Počet utkání: 10
    Body: 5 (0+5)
    V loňské sezoně: 34 bodů (12+22)

    Z Edmontonu v létě odešel Taylor Hall, ale změna prostředí by určitě prospěla i téhle nedávné jedničce draftu. Nugent-Hopkins je typ, který vždycky bude mít na kontě víc nahrávek, než gólů a Oilers teď jeho branky nutně nepotřebují. Otázka je, jestli přijdou, až je bude třeba.

  • Tomáš Plekanec (Montreal)

    Tomáš PlekanecFoto Reuters / Marc DesRosiers-USA TODAY Sports

    Počet utkání: 10
    Body: 3 (0+3)
    V loňské sezoně: 54 bodů (14+40)

    V bráně je zdravý Carey Price, obranu hlídá nová tvář Shea Weber, skvěle zapadl valibuk Alexandr Radulov. A Canadiens si v klídečku vedou ligu. Plekanec je klubu hodnotný jinak, spolehlivě pracuje v oslabení, důvěru stále má. Žádný z útočníků netráví na ledě tolik času.

  • Derek Stepan (NY Rangers)

    Derek StepanFoto ČTK/AP

    Počet utkání: 10
    Body: 6 (0+6)
    V loňské sezoně: 53 bodů (22+31)

    Rangers mají pohodu. Přesto by měli ještě o něco větší, kdyby se jejich druhý nejlépe placený útočník rozstřílel. I když teď to není nutnost, Newyorský tým sezonu rozjel výtečně a se čtyřiceti vstřelenými brankami je na špičce soutěže.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud